ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές Αττική: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες, Μαλακάσα

Φωτιές Αττική: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες, Μαλακάσα
CNN GREECE / ΚΩΣΤΑΣ ΠΛΙΑΚΟΣ

Για πέμπτη συνεχή ημέρα μαίνεται ο πύρινος εφιάλτης στη βορειοανατολική Αττική, καθώς οι φωτιές εξακολουθούν το καταστροφικό έργο τους, κατακαίγοντας σπίτια, δασικές εκτάσεις, καλλιέργειες, περιουσίες. Αυτή την ώρα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις εστιάζουν την προσοχή τους σε Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες, Μαλακάσα, όπου μαίνονται τα τρία μεγάλα πύρινα μέτωπα.

Ρεπορτάζ: Κώστας Πλιάκος - Λευτέρης Παρτσάλης

Λίγο μετά τις 09:00 το πρωί, η εικόνα στο πύρινο μέτωπο της Μαλακάσας έδειχνε ελαφρά βελτιωμένη, ωστόσο, υπάρχουν συνεχείς αναζοπυρώσεις πάνω από την Εθνική Οδό.

Δείτε το ρεπορτάζ του Κώστα Πλιάκου από το πύρινο μέτωπο της Μαλακάσας

Χωρίς ενεργό μέτωπο ο Άγιος Στέφανος

Την ίδια στιγμή, δεν υπάρχει ενεργό πύρινο μέτωπο στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου, ενώ στην περιοχή υπάρχουν συνδράμουν και ομάδες πυροσβεστών από το Ισραήλ.

Προς το παρόν, οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιτηρούν την περιοχή, ώστε να μην υπάρξει κάποια αναζωπύρωση.

Σημειώνεται ότι ο δρόμος από τον Άγιο Στέφανο προς την λίμνη Μαραθώνα παραμένει κλειστός.

Στις 06:58 το Σάββατο ενεργοποιήθηκε εκ νέου ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112, ζητώντας από τους πολίτες να εκκενώσουν άμεσα τις περιοχές Αγία Παρασκευή, Αγία Σκέπη, Καπιτένια, Βρυσάκι, Λόφο Κουρεμένου προς Δροσιά, μέσω της Λεωφόρου Μαραθώνος.

Το μήνυμα του 112

Οι εικόνες που κατέγραψε κατά τη διάρκεια της νύχτας ο φωτογραφικός φακός του CNN Greece και του Λευτέρη Παρτσάλη είναι συγκλονιστικές.

Τα ενεργά μέτωπα στην Αττική

Στο μέτωπο της Πάρνηθας το πρόβλημα εντοπίζεται στους Θρακομακεδόνες και την Βαρυμπόμπη, όπου οι φλόγες είναι από χτες μέσα στους οικισμούς και έχουν κάψει σπίτια, ενώ οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις έδωσαν τιτάνια μάχη για να ανακόψουν την πορεία της, αλλά δεν κατάφεραν να την ελέγξουν.

Δυνάμεις της Αστυνομίας έκαναν αγώνα μαζί με τους πυροσβέστες να απομακρύνουν τον κόσμο που δεν ήθελε να εγκαταλείψει τα σπίτια του, με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στη διάσωση τους, παρά το γεγονός ότι οι οικισμοί έχουν εκκενωθεί και με μήνυμα του 112 από χτες το βράδυ.

Στο δεύτερο μεγάλο μέτωπο που δημιουργήθηκε όταν οι φλόγες πήδησαν την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, από το ύψος της Ιπποκρατείου Πολιτείας και κατευθύνεται προς Μαλακάσα, τα πράγματα ήταν επίσης δύσκολα, καθώς η πυρκαγιά καίει πυκνό πευκοδάσος, ενώ ένα μέρος της κατευθύνεται προς τον Ωρωπό.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική το μέτωπο κινείται αργά μεν αλλά σταθερά και το θερμικό φορτίο είναι τόσο ισχυρό που είναι πολύ δύσκολο να ανακοπεί η πορεία της, παρά τις πολύ ισχυρές δυνάμεις που επιχειρούσαν όλη την νύχτα, που ενισχύθηκαν με το πρώτο φως της μέρας από τα εναέρια μέσα.

Σημειώνεται ότι από προχτές το απόγευμα 5-8-2021, εκκενώθηκε και το Κέντρο Φιλοξενίας Αλλοδαπών στη Μαλακάσα, και περίπου 2.000 άτομα που ήταν εκεί μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στη Ριτσώνα.

Το τρίτο μέτωπο προς Άγιο Στέφανο είναι επίσης σε πλήρη εξέλιξη στις άκρες του οικισμού και έχει κάψει σπίτια στο Πευκόφυτο και στον οικισμό Ποντίων, ενώ συνεχίζει να κινείται περιμετρικά της Λίμνης του Μαραθώνα, επίσης αργά αλλά σταθερά.

Και εκεί γίνεται μάχη για να μην προχωρήσουν οι φλόγες, αλλά δεν έχει ελεγχθεί σε κανένα σημείο.

Στο υπόλοιπο τμήμα της τεράστιας πυρκαγιάς που έχει εξαφανίσει σχεδόν το υπέροχο δάσος της Βόρειας Αττικής οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν να αντιμετωπίσουν συνεχείς αναζωπυρώσεις σε όλη την έκταση της από το ύψος του Κρυονερίου και μέσα στις Αφίδνες, την Ιπποκράτειο Πολιτεία και την Δροσοπηγή.

Το μόνο ευχάριστο είναι ότι τη νύχτα αντιμετωπίστηκε η πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στα Άνω Λιόσια, ανέβηκε στην κορυφογραμμή του Ποικίλου Όρους και απειλούσε να κατέβει προς Πετρούπολη. Η πυρκαγιά αυτή έχει τεθεί υπό έλεγχο και δεν εμπνέει ανησυχία, ενώ άνοιξαν και οι δρόμοι που είχε διακοπεί η κυκλοφορία.

Οι δυνάμεις που επιχειρούν στα πύρινα μέτωπα από το πρωί του Σαββάτου

• Στην δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 5η Αυγούστου, στην περιοχή Βασιλικά Πάρνηθας, επιχειρούν 720 πυροσβέστες με 40 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 215 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, 3 Α/Φ και 4 Ε/Π εκ των οποίων 1 συντονιστικό. Συνδρομή παρέχουν ως πεζοπόρα τμήματα 40 πυροσβέστες από τη Κύπρο, 80 πυροσβέστες από Γαλλία και 16 από Ισραήλ. Επίσης, συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

• Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις απογευματινές ώρες της 3ης Αυγούστου, στην Βόρεια Εύβοια είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 246 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 66 οχήματα και 1Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν 100 πυροσβέστες ως πεζοπόρο τμήμα από την Ουκρανία. Επίσης, συνδρομή παρέχουν το Λιμενικό Σώμα, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

• Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 4η Αυγούστου στις περιοχές, Αρχαία Ολυμπία και Λαμπέτι Ηλείας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 310 πυροσβέστες, με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 105 οχήματα, ομάδα Σ.μη.Ε.Α., το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, 1 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

• Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Ανατολική Μάνη Λακωνίας σε είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα και 1 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

• Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 4η Αυγούστου, στην Μέλπεια Μεσσηνίας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 95 πυροσβέστες, με 3 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 25 οχήματα και 1 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής: Εκκενώστε άμεσα Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες

Λίγο μετά τις 05:20 το πρωί του Σαββάτου, ο ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός απηύθυνε έκκληση στους πολίτες που είναι στις περιοχές στις οποίες έχει διαταχθεί εκκένωση από την Πυροσβεστική να φύγουν από τα σπίτια τους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, υπογράμμισε πως προέχει η ασφάλεια της ζωής των ανθρώπων και προειδοποίησε πως είναι επικίνδυνο να παραμείνουν σ' αυτές τις περιοχές.

Επιβεβαίωσε πως υπάρχουν πολίτες που δεν έχουν ανταποκριθεί στις ειδοποιήσεις για εκκένωση, αναφερόμενος στους Θρακομακεδόνες και στη Βαρυμπόμπη.

Επίσης, γνωστοποίησε ότι ζήτησε να ενεργοποιηθεί εκ νέου το 112 για τους Θρακομακεδόνες και τη Βαρυμπόμπη και προσέθεσε πως η Πυροσβεστική στο μέτρο του δυνατού θα στείλει κι άλλα οχήματα σε αυτές τις δύο περιοχές.

Προς Μαλακάσα το πύρινο μέτωπο του Ωρω

Το τεράστιο μέτωπο με κατεύθυνση τη Μαλακάσα πέρασε αργά τη νύχτα την εθνική, στον κόμβο Μαρκοπούλου, με πορεία προς τον Ωρωπό μέσα από την πυκνή πευκόφυτη έκταση της περιοχής.

Με εισήγηση της Πυροσβεστικής, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θαν. Αυγερινός εξέδωσε εντολή εκκένωσης των οικισμών Μαρκόπουλο Ωρωπού, Μήλεσι, Μπάφι, Μαυροσουβάλα και Λεβίσι.

«Πρόκειται για πολύ δύσκολη νύχτα. Επιχειρούμε με όλες μας τις δυνάμεις και προσπαθούμε το καλύτερο. Στο μέτρο του δυνατού συνδράμοντας την Πυροσβεστική όπου κι όταν μας ζητηθεί» επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο ίδιος.

ΩΡΑ 04:20 «Εδέσσης, Φλωρίνης και Καστοριάς υπάρχουν οι πρώτες κατοικίες και διατρέχουν κίνδυνο. Η πυροσβεστική προσπαθεί να σταματήσει το μέτωπο για να μην καούν τα σπίτια», είπε ο δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός για τη φωτιά στους Θρακομακεδόνες.

ΩΡΑ 02:54 Στα πρώτα σπίτια οι φλόγες στους Θρακομακεδόνες.

Oι φλόγες απειλούν και τα πρώτα σπίτια στους Θρακομακεδόνες, όπου καταγράφονται εικόνες Αποκάλυψης.

ΩΡΑ 02:43 Στην πλατεία της Βαρυμπόμπης ο άνεμος είναι ισχυρός και η φωτιά βρίσκεται μία ανάσα από τα σπίτια.

ΩΡΑ 01:58 Συνεχίζει να μαίνεται η πύρινη λαίλαπα στην Αττική.

Τα μεγάλα μέτωπα προς Μαλακάσα και Πάρνηθα να εξαπλώνονται αποτεφρώνοντας δάση και περιουσίες, τις οποίες εγκαταλείπουν έγκαιρα οι ιδιοκτήτες τους υπό την πίεση των Αρχών, προκειμένου να μην κινδυνεύσει η ζωή τους.

Το τεράστιο μέτωπο με κατεύθυνση τη Μαλακάσα πέρασε αργά τη νύχτα την εθνική, στον κόμβο Μαρκοπούλου, με πορεία προς τον Ωρωπό μέσα από την πυκνή πευκόφυτη έκταση της περιοχής.

Η δύσκολη μάχη των Πυροσβεστών την Παρασκευή

Στις 23:00 οι φλόγες πέρασαν την Εθνική Οδό στο ύψος της Μαλακάσας, παρά τη σκληρή μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων και η πυρκαγιά κατευθύνεται προς τον Ωρωπό. Οι Αρχές έδωσαν εντολή για προληπτική εκκένωση σε Μαρκόπουλο Ωρωπού, Μήλεσι, Μπάφι και Μαυροσουβάλα.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι αγωνιώδεις προσπάθειες στο μέτωπο της Βαρυμπόμπης, όπου λίγο πριν τις 19:00 σημειώθηκε σοβαρή αναζωπύρωση και πλέον η φωτιά κινείται ανεξέλεγκτα, κατακαίγοντας ό,τι είχε διασωθεί τις προηγούμενες ημέρες.

Άλλη εστία κινείται απειλητικά προς τους Θρακομακεδόνες, για τους οποίους δόθηκε εντολή εκκένωσης αμέσως μόλις η αναζωπύρωση στην Βαρυμπόμπη έδειξε τις απειλητικές διαθέσεις της, κατευθυνόμενη προς την κατεύθυνση της κοινότητας αυτής.

Την ίδια ώρα, η μάχη συνεχίζεται για να παραμείνουν οι φλόγες έξω από τον Άγιο Στέφανο, που έχει εκκενωθεί από το μεσημέρι. Μέχρι στιγμής έχει αποδώσει η προσπάθεια εναέριων και επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς και των εθελοντών που διήρκεσε από το μεσημέρι έως νωρίς το βράδυ. Ωστόσο, υπάρχει φόβος αναζωπύρωσης.

Επιπλέον, κατά διαστήματα, ανάλογα με την κατεύθυνση των ανέμων, εστίες φωτιάς στρέφονται προς τη Λίμνη Μαραθώνα.

Στις 21:30, κατά την έκτακτη ενημέρωση από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως «τα θερμικά φορτία είναι υψηλότατα και επικίνδυνα και οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς σε όλη την περίμετρο της πυρκαγιάς, με σημαντικότερες τη Βαρυμπόμπη και τους Θρακομακεδόνες».

Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Χαρδαλιά: «Οι πυρκαγιές στην Πάρνηθα και τον Μαραθώνα είναι σε εξέλιξη και συγκεκριμένα στον σταθμό της Πάρνηθας, στις 14:47 οι ριπές των ανέμων μετρήθηκαν έως 8 μποφόρ – 66χλμ/ώρα, ευνοώντας τη δημιουργία νέων εστιών. Αντιμετωπίζουμε διάφορα μέτωπα και στις δύο πλευρές της Εθνικής Οδού, κυρίως στο ύψος των διοδίων στις Αφίδνες, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, στη Βαρυμπόμπη και στο ύψος του Αγίου Στεφάνου προς τη λίμνη του Μαραθώνα», συμπλήρωσε.

«Τώρα οι πυροσβέστες δίνουν μάχη να σταματήσουν το μέτωπο στην περιοχή Πευκόφυρο, πλησίον της Σταμάτας. Επιχειρούν 720 πυροσβέστες με 40 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 215 οχήματα και το κινητό κέντρο Όλυμπος, ενώ ως το τελευταίο φως επιχειρούσαν 10 ελικόπτερα και 12 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων δύο γαλλικών αεροσκαφών και ενός ελικοπτέρου της Αεροπορίας Στρατού. Επίσης συνδράμουν 124 πυροσβέστες από Κύπρο και Γαλλία» ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Εκκένωση Θρακομακεδόνων και Βαρυμπόμπης

Στις 19:20 ξεκίνησε και συνεχίζεται η επιχείρηση εκκένωσης των Θρακομακεδόνων, καθώς η ανεξέλεγκτη πυρκαγιά πλησιάζει γοργά. Οι κάτοικοι καλούνται να κατευθυνθούν προς Αχαρνές μέσω Λεωφ. Κύμης.

Λίγο νωρίτερα, σημειώθηκε έντονη αναζωπύρωση στη Βαρυμπόμπη και στους κατοίκους εστάλη μήνυμα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. «Αν βρίσκεστε στη Βαρυμπόμπη εκκενώστε τώρα προς Θρακομακεδόνες και Αχαρνές για λόγους ασφαλείας» αναφέρει το μήνυμα.

Η αναζωπύρωση σύμφωνα με την Πυροσβεστική σημειώθηκε πάνω από το αεροδρόμιο του Τατοΐου. Πρόκειται για την τρίτη φορά που απειλούνται ζωές και περιουσίες στην Βαρυμπόμπη.

Ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός σήμανε «συναγερμό» για την αναζωπύρωση, ζητώντας δυνάμεις και τονίζοντας στον ΣΚΑΙ ότι τα πράγματα είναι επικίνδυνα και πως εάν δεν υπάρξει αποτελεσματική παρέμβαση, το μέτωπο μπορεί να κάψει τους Θρακομακεδόνες.

Τιτάνια μάχη σε Άγιο Στέφανο και Πευκόφυτο

Νωρίς το απόγευμα οι φλόγες πέρασαν ξανά την εθνική οδό και απειλούσαν τον Αγιο Στέφανο. Την κοινότητα κύκλωναν από τρεις διαφορετικές εστίες -μία εκ των οποίων προερχόταν από το Κρυονέρι, που νωρίτερα παραδόθηκε στις φλόγες.

Επίσης, μία επικίνδυνη εστία φωτιάς μαινόταν στην περιοχή του Πευκόφυτου, προερχόμενη από Αφίδνες.

Για μεγάλο πρόβλημα στον Αγιο Στέφανο και Πευκόφυτο έκανε λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Νίκος Πέππας μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Ο ίδιος έκανε λόγο για ανεπάρκεια σε εναέρια μέσα και ζήτησε να ενταθούν οι ρίψεις, καθώς η λίμνη Μαραθώνα είναι πολύ κοντά.

Εκκένωση Σταμάτας και Ροδόπολης

Στις 18:15 δόθηκε εντολή για εκκένωση στη Σταμάτα και τη Ροδόπολη. Οι κάτοικοι κλήθηκαν να μετακινηθούν προς Αθήνα μέσω λεωφ. Θησέως και Κηφισίας. Η εκκένωση ήταν προληπτική, ενώ άμεσα άρχισαν να δημιουργούνται αναχώματα για τη φωτιά.

Το πύρινο μέτωπο έχει σχηματίσει ένα «πέταλο» φωτιάς που ξεκινάει από τους πρόποδες της Πάρνηθας, την Βαρυμπόμπη και το Κρυονέρι, συνεχίζοντας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία, Αφίδνες και «κλείνει» σε Καπανδρίτι, Πευκοφυτο, Σταμάτα και Αγιο Στέφανο.

Νωρίτερα, παρά τις γενναίες προσπάθειες των πυροσβεστών οι φλόγες μπήκαν στο Κρυονέρι, προκαλώντας σημαντικές καταστροφές σε σπίτια και περιουσίες. Στο σημείο, νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε και προσαγωγή ενός υπόπτου, προκειμένου να διερευνηθεί η παρουσία του στο χώρο, η οποία κρίθηκε ύποπτη.

Νωρίτερα δόθηκε εντολή για εκκένωση σε Καπανδρίτι, Μαλακάσα και Πολυδένδρι καθώς και του οικισμού Σφενδάλη, μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Λίμνης Μαραθώνα και Καλέτζι Αττικής να εκκενώσουν προς Γραμματικό. Ωστόσο, νωρίς το απόγευμα η κατάσταση στην περιοχή του Μαραθώνα ήταν καλύτερη.

Λίγη ώρα αργότερα, εντολή εκκένωσης δόθηκε και στον Αγιο Στέφανο και τους οικισμούς Πευκόφυτο και Ποντίων. Οι κάτοικοι της περιοχής καλούνταν να κατευθυνθούν προς Αθήνα μέσω της Λεωφ. Θησέως, Κηφισίας.

Καταστροφές σε Κρυονέρι και Αφίδνες

Νωρίτερα το μεσημέρι το πύρινο μέτωπο μπήκε στις Αφίδνες, όπου κάηκε ένα εργοστάσιο με χρώματα και διαλυτικά στον παράδρομο της εθνικής οδού. Η φωτιά συνοδευόταν από απανωτές εκρήξεις, που εμποδίζουν τους πυροσβέστες να πλησιάσουν.

Επίσης, στις Αφίδνες, που έχουν εκκενωθεί από χθες, μαζί με το Κρυονέρι, τη Δροσοπηγή και την Ιπποκράτειο Πολιτεία, έχουν καεί σπίτια και επιχειρήσεις, αλλά αυτήν την ώρα δεν μπορεί να γίνει αποτίμηση των ζημιών.

Το ίδιο συμβαίνει και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, μέσα στην οποία εξελίσσεται το τρίτο μέτωπο της πυρκαγιάς. Και εκεί έχουν καεί ή έχουν υποστεί ζημιές αρκετά σπίτια.

Χωρίς διόδια η Αττική Οδός - Kλειστή η Εθνική Οδός στην Αθηνών-Λαμίας

Ανοιχτή και χωρίς διόδια είναι η Αττική Οδός, λόγω της έκτακτης κατάστασης με τα πύρινα μέτωπα στην Αττική, ενώ η Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας είναι κλειστή στα ρεύματα προς Αθήνα.

Οι διερχόμενοι στην Αττική Οδό δεν καταβάλλουν το αντίτιμο ώστε να μη δημιουργείται συμφόρηση στους σταθμούς των διοδίων, αλλά και προς την διευκόλυνση των μετακινούμενων από και προς τις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής.

Την ίδια ώρα, παραμένει κλειστή για την κυκλοφορία οχημάτων και στα δύο ρεύματα η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας.

Συγκεκριμένα, με αποφάσεις της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, μέχρι εξάλειψης των προκληθέντων από την πυρκαγιά δυσμενών συνθηκών ορατότητας, θα ισχύσει προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, ως εξής:

Α) Όλων των οχημάτων, στο τμήμα από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 55,689 (κόμβος Οινοφύτων) και

Β) Φορτηγών οχημάτων στο τμήμα από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια με Ν. Βοιωτίας).

Επιπλέον, θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων και λοιπών βαρέων οχημάτων, με προορισμό ή διέλευση το νόμο Αττικής, ωφέλιμου φορτίου άνω των 1,5 τόνου, στο ρεύμα κυκλοφορίας από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, επί του Οδικού άξονα Π.Α.Θ.Ε, από χ/θ 242,079 (όρια με Ν. Μαγνησίας) έως χ/θ 121,250 (όρια με Ν. Βοιωτίας)

Από την απαγόρευση εξαιρούνται:

  • Οχήματα οδικής βοήθειας.
  • Βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών
  • Βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης.
  • Οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ