ΕΛΛΑΔΑ

Προκαταρκτική έρευνα για τη δικηγόρο που «προσευχόταν» να καεί η Εκάλη και το Καστρί

Προκαταρκτική έρευνα για τη δικηγόρο που «προσευχόταν» να καεί η Εκάλη και το Καστρί
ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αντιμέτωπη και με ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες είναι η δικηγόρος Αθηνών, η οποία την ώρα που μαίνονταν οι πυρκαγιές στην Αττική έκανε απαραράδεκτες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφοντας σε μια εξ αυτών χαρακτηριστικά: «Εγώ κάνω προσευχή και βουντού να καούν και η Εκάλη και το Καστρί γιατί μόνο έτσι θα πέσει αυτή η άχρηστη κυβέρνηση».

Μετά την παραπομπή της στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΔΣΑ για αναξιοπρεπείς δηλώσεις που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του συλλειτουργού της Δικαιοσύνης, η δικηγόρος θα ελεγχθεί και ποινικά.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, θα διερευνηθεί εάν η εν λόγω δικηγόρος εάν έχει τελέσει ποινικά αδικήματα όπως προτροπή σε τέλεση πλημμελήματος ή κακουργήματος.

Το Σάββατο, η δικηγόρος, με νεότερες αναρτήσεις της διευκρίνιζε:

«Επειδή μου λένε ότι έχει γίνει κάποιος χαμός στην Ελλάδα και έχω δεχτεί αρκετά εξυβριστικά και "προειδοποιητικά" τηλεφωνήματα για να κατεβάσω την ανάρτηση με την Εκάλη και το Καστρί, διευκρίνιζω α) ότι βρίσκομαι στο εξωτερικό (δυτικά της Ελλάδας) και θα ενημερώσω τις αρχές για το cyberbullying ώστε να κινηθεί αυτεπαγγελτως η ποινικη διαδικασία β) δεν συνηθίζω να κατεβάζω αναρτήσεις μου στα ΜΚΚ και γ) διευκρινίζω, γιατί παρερμενεύτηκε το νόημα της ανάρτησης μου. Ηταν μεταφορικό. Η αναφορά σε Εκάλη και Καστρί αφορούσε τόπους που τυγχάνουν επιλεκτικής αστυνόμευσης, φύλαξης και πυροπροστασίας λογω πολιτικών επιρροών και όχι λόγω θεσπισμένων κριτηρίων αξιολόγησης/επικινδυνοτητας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ