ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Αττική: Εκτός κινδύνου ο πυροσβέστης που τραυματίστηκε στην Πάρνηθα - Τον παρέλαβε ελικόπτερο

Φωτιά Αττική: Εκτός κινδύνου ο πυροσβέστης που τραυματίστηκε στην Πάρνηθα - Τον παρέλαβε ελικόπτερο
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Πυροσβέστης τραυματίστηκε σοβαρά το μεσημέρι της Κυριακής στη θέση Φλαμπούρι στην Πάρνηθα, όπου είχε εκδηλωθεί χθες η μεγάλη αναζωπύρωση και βρισκόταν εκεί στο πλαίσιο της κατάσβεσης τής πυρκαγιάς.

Ο πυροσβέστης παρελήφθη από ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ο πυροσβέστης δεν έχει κάποιο κάταγμα ή σοβαρό τραύμα, εκ πρώτης όψεως, και μεταφέρθηκε στο 251 ΓΝΑ για περαιτέρω διερεύνηση του τραυματισμού του.

Ο πυροσβέστης, όπως έγινε γνωστό, λιποθύμησε και έπεσε στην πλαγιά με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι, ευτυχώς όχι σοβαρά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Αμέσως έγινε κινητοποίηση και οι συνάδελφοι του τον μετέφεραν σε σημείο που μπορούσε να προσγειωθεί το ελικόπτερο, το οποίο και τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Στο πλαίσιο των περιπολιών που γίνονται στις περιοχές όπου τα μέτωπα κατέκαψαν τα πάντα, έτσι ώστε να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις αλλά και πιθανότητα εμπρησμών, μια ομάδα πυροσβεστών βρέθηκε σε δύσβατο σημείο στη θέση Φλαμπούρι.

Υπενθυμίζεται ότι ένας πυροσβέστης νοσηλεύεται από χθες με κατάγματα στο νοσοκομείο Χαλκίδας και επτά άτομα από την Πολιτική Προστασία προσήλθαν στο Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας με ήπια αναπνευστικά προβλήματα.

Το Σάββατο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφτηκε στο ΚΑΤ τους τέσσερις πυροσβέστες που νοσηλεύονται τραυματισμένοι μετά τις πυρκαγιές στην Αττική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ