ΕΛΛΑΔΑ

Συλλήψεις για απόπειρες εμπρησμού σε άλση στο Γκύζη και το Πέραμα

Συλλήψεις για απόπειρες εμπρησμού σε άλση στο Γκύζη και το Πέραμα
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ένας αλλοδαπός συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών (Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής), ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα εμπρησμού.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν εντός του άλσους Φινοπούλου στην Αθήνα, έκριναν ύποπτο τον ανωτέρω που έφερε σακίδιο πλάτης επιμελώς κρυμμένο.

Άμεσα προσέγγισαν το άτομο και κατά τον έλεγχο διαπίστωσαν ότι κρατούσε αναπτήρα και άδειο πακέτο τσιγάρα με εμφανή ίχνη καύσης, ενώ σε παρακείμενη ρίζα δέντρου βρίσκονταν κομμάτια από χαρτοπετσέτες.

Σε επακόλουθο έλεγχο στο σακίδιό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο αυτοσχέδια φιτίλια από χαρτί και ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτου, όλα με εμφανή ίχνη καύσης.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Στο μεταξύ, τρεις νεαροί συνελήφθησαν σήμερα το πρωί από υπαλλήλους του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Πειραιά, για εμπρησμούς από πρόθεση, σε άλσος στο Πέραμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική, πρόκειται για έναν 21χρονο, έναν 16χρονο και έναν 17χρονο, για τους οποίους ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι τρεις νεαροί στις 07.00 σήμερα το πρωί, έβαλαν φωτιές με αναπτήρα σε πευκοβελόνες, χαρτιά και ξύλα σε διάφορα σημεία του άλσους, οι οποίες σβήστηκαν άμεσα.

Τους είδαν όμως περίοικοι οι οποίοι ειδοποίησαν τις αρχές και συνελήφθησαν.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι την Παρασκευή 6 Αυγούστου, την ημέρα που η Βαρυμπόμπη είχε παραδοθεί στο ανεξέλεγκτο πύρινο μέτωπο, εντοπίστηκαν σύνεργα εμπρησμού μέσα στο δάσος της περιοχής.

Φωτιές Αττική: Ποινική δίωξη για κακούργημα στον 43χρονο που συνελήφθη στο Κρυονέρι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ