ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονιστικό βίντεο: Η εικόνα καταστροφής στην Εύβοια μέσα από το ρωσικό Beriev-200

Συγκλονιστικό βίντεο: Η εικόνα καταστροφής στην Εύβοια μέσα από το ρωσικό Beriev-200
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σοκάρουν οι εικόνες από την πυρκαγιά στην Εύβοια μέσα από το πιλοτήριο του ρωσικού Beriev-200 που πραγματοποιεί ρίψεις νερού, συμμετέχοντας στις προσπάθειες κατάσβεσης στην περιοχή.

Το σχετικό βίντεο ανέβασε η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα, στον λογαριασμό της στο Facebook, σημειώνοντας σχετικά:

«Ο εχθρός όπως τον βλέπουν οι Ρώσοι πιλότοι του Beriev-200. Ρίψεις νερού στο μέτωπο της Εύβοιας. Ο γίγαντας Beriev επιχειρεί ασταμάτητα. Όλοι ευχόμαστε ο πόλεμος με τη φωτιά να κερδηθεί το συντομότερο».

Εξαιρετικά δύσκολη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στη Βόρεια Εύβοια, όπου μαίνονται ανεξέλεγκτα τα πύρινα μέτωπα Η κατάσταση παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση λίγο πριν τις 12:30 το μεσημέρι, όταν το πύρινο μέτωπο πέρασε την κορυφογραμμή και πλέον κατακαίει πυκνό πευκοδάσος, απειλώντας το χωριό Καστρί.

Εντολή προς τους κατοίκους των περιοχών Πευκί, Βουλίκι, Γούβες και Αρτεμίσιο να εγκαταλείψουν άμεσα τους συγκεκριμένους οικισμούς με κατεύθυνση την Ιστιαία έδωσε λίγο πριν από τις 10:30 το πρωί της Κυριακής η Πολιτική Προστασία μέσω του 112, καθώς η φωτιά στην περιοχή μαίνονται ανεξέλεγκτα.

Η φωτιά και ο πυκνός καπνός έχουν καλύψει τα πάντα στις Γούβες, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες.

Παράλληλα, το 112, με νεότερο μήνυμα προς τους κατοίκους της Ιστιαίας, Αιδηψού και των Λουτρών Αιδηψού, τους καλεί να κλείσουν άμεσα όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες, ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ