Φωτιές: Και πελαργοί θύματα της πύρινης λαίλαπας - Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε
Ανανεώθηκε:
Παρά τις εντατικές προσπάθειες για τη διάσωση ζώων που βρέθηκαν στο πέρασμα του πύρινου μετώπου της Αττικής, αρκετά βρήκαν τραγικό θάνατο. Θύματα της πύρινης λαίλαπας και πελαργοί, που αυτήν την εποχή «σταθμεύουν» στη χώρα στο ταξίδι τους για την Αφρική.
Συγκεκριμένα, πολλά από τα αποδημητικά πουλιά, ζαλισμένα από τους καπνούς, εντοπίστηκαν να περιφέρονται σε Βριλήσσια, Χαλάνδρι και Γέρακα. Ορισμένα από αυτά έπεσαν θύματα ηλεκτροπληξίας από καλώδια ηλεκτροδότησης.

Ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ» επισημαίνει:
«Μέσα σ' όλον τον χαμό, τα πελαργάκια περνούν πάνω από τη φλεγόμενη Αττική. Το πρόγραμμά τους είναι να μαζευτούν, όπως κάθε χρόνο, στη γραμμή από Λαύριο μέχρι Λαγονήσι και μετά από μία μικρή στάση να συνεχίσουν για Αφρική. Ζαλισμένα από τους καπνούς περιφέρονται εδώ και λίγες ώρες στα Βριλήσσια, στο Χαλάνδρι, στον Γέρακα και ήδη υπάρχουν αρκετά θύματα από ηλεκτροπληξίες στα καλώδια.
»Παρακαλούμε αν εντοπίσετε νεκρό πελαργό στείλτε μας φωτογραφία και στίγμα, για να μπορέσουμε να εντοπίσουμε τους πιο επικίνδυνους πυλώνες και να ζητήσουμε από τη ΔΕΔΔΗΕ να τους μονώσει. Αν εντοπίσετε ζωντανό πελαργό τραυματισμένο, καλέστε μας άμεσα στο 6972664675.»
Προθεσμία έως τις 2 Μαρτίου για τα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση
10:23
Συμφωνία ΕΕ - Mercosur: Πώς προστατεύονται τα ελληνικά προϊόντα - Δικλείδες υπέρ των παραγωγών
10:23
Νοκ άουτ προημιτελικοί στο Κύπελλο Ελλάδας με ενισχυμένες αποδόσεις και Bet Builder Ready από το Πάμε Στοίχημα
10:17
Γαλλία: Ξεκινά η δίκη που θα κρίνει την πολιτική τύχη της Μαρίν Λεπέν
10:10