ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Ηλεία: Καλύτερη η εικόνα, «έσπασε» το ενιαίο μέτωπο - Ενισχύονται οι δυνάμεις

Φωτιά στην Ηλεία: Καλύτερη η εικόνα, «έσπασε» το ενιαίο μέτωπο - Ενισχύονται οι δυνάμεις
© Intime p.a.

Σε ύφεση βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα στην Ηλεία, ωστόσο υπάρχουν διάσπαρτες εστίες και γι' αυτόν τον λόγο οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα ενισχυθούν μέσα στις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Συγκεκριμένα αναμένεται να ενισχυθούν με 34 άτομα και 13 οχήματα από την Τσεχία.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το απόγευμα της Κυριακής Πυροσβεστική και εθελοντές κατάφεραν να αντιμετωπίσουν την μεγάλη αναζωπύρωση στη Νεμούτα και να την θέσουν υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Συντονιστικό, το ενεργό μέτωπο στην Ηλεία δεν είναι πλέον ενιαίο και η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων γίνεται με τις διάσπαρτες εστίες στην ευρύτερη περιοχή.

Σε ό,τι αφορά τα Βίλλια, «άμεσα κατάφεραν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν και να περιορίσουν αναζωπύρωση της φωτιάς», ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος. Όπως προσέθεσε, «παραμένουν στην περιοχή πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να προλάβουν τυχόν νέα αναζωπύρωση της φωτιάς».

Επίσης, είπε ότι «ήταν άμεση η επέμβαση εναέριων μέσων στις περιοχές Βασιλάκι και Ξηρόκαμπος, ώστε να σταματήσουν τη φωτιά», συμπληρώνοντας ότι «σιγοκαίει η φωτιά στις περιοχές Δούκας και Λάσδικα με κατεύθυνση προς Νεράιδα, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν επί τόπου».

Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης επισήμανε ότι «σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από την Πυροσβεστική, ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων θα είναι υπαρκτός και τα επόμενα 24ωρα», προσθέτοντας ότι «αύριο αναμένεται μικρή ενίσχυση των ανέμων».

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληγέντες

«Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον του κόσμου», σύμφωνα με την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, «για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληγέντες της Ηλείας, αλλά και προς όλους όσοι επιχειρούν μέσα στα πύρινα μέτωπα».

Όπως προστίθεται, «από το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, δεκάδες επιχειρηματίες από την Ηλεία, φορείς και σύλλογοι της Αθήνας και όλης της Περιφέρειάς μας, καθώς και απλοί πολίτες, έχουν δηλώσει "παρών" στη δύσκολη αυτή στιγμή, βοηθώντας ο καθένας με τις δικές του δυνάμεις».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης των πυρκαγιών, επιχειρηματίες και σύλλογοι από όλη την Ηλεία, έχουν έρθει σε επαφή με την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και προχωρούν σε διανομή νερού, γευμάτων και ειδών πρώτης ανάγκης σε όλες τις πληττόμενες περιοχές, για τους πυροσβέστες, τον στρατό και τους κατοίκους».

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την περιφερειακή ενότητα, «δεκάδες σύλλογοι της Αθήνας, απευθύνθηκαν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, η οποία συγκεντρώνεται στο ισόγειο του Διοικητηρίου, στον Πύργο και από εκεί γίνεται η διανομή στις περιοχές που υπάρχουν ανάγκες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ