ΕΛΛΑΔΑ

Χαρδαλιάς: Παρατείνεται μέχρι τις 13 Αυγούστου η απαγόρευση εισόδου σε δάση

Χαρδαλιάς: Παρατείνεται μέχρι τις 13 Αυγούστου η απαγόρευση εισόδου σε δάση
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Παρατείνεται μέχρι τις 13 Αυγούστου η ισχύς της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση σε ολόκληρη τη χώρα, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την έκτακτη ενημέρωση για το πώς εξελίσσονται τα πύρινα μέτωπα στη χώρα.

«Στην Εύβοια ο αγώνας συνεχίζεται με την ίδια ένταση και αυταπάρνηση των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς εκτιμώντας πως εξίσου δύσκολη θα είναι και η αποψινή νύχτα, καθώς μαίνεται η φωτιά για έκτη ημέρα, ενώ λίγο εκδηλώθηκε νέα αναζωπύρωση στις Γούβες.

«Τόσο το Πυροσβεστικό Σώμα όσο και οι Ένοπλες Δυνάμεις, το Λιμενικό Σώμα και η ΕΛ.ΑΣ. καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες απέναντι στα πολλαπλά μέτωπα για να διαφυλάξουν τις ανθρώπινες ζωές και περιουσίες».

Σε ό,τι αφορά την Αττική, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε πως η εικόνα συνεχίζει να βελτιώνεται και πως θα παραμείνουν προληπτικά πυροσβεστικές δυνάμεις.

Τα πύρινα μέτωπα σε Ηλεία και Αρκαδία βρίσκονται σε ύφεση, ωστόσο οι δυνάμεις θα ενισχυθούν, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά. Το απόγευμα της Κυριακής, Πυροσβεστική και εθελοντές κατάφεραν να αντιμετωπίσουν την μεγάλη αναζωπύρωση στη Νεμούτα και να την θέσουν υπό έλεγχο. Το ενεργό μέτωπο στην Ηλεία δεν είναι πλέον ενιαίο και η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων γίνεται με τις διάσπαρτες εστίες στην ευρύτερη περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ