ΕΛΛΑΔΑ

Hλεία-Πυρκαγιές: Συνεχίζονται οι μάχες με τις αναζωπυρώσεις

Hλεία-Πυρκαγιές: Συνεχίζονται οι μάχες με τις αναζωπυρώσεις
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίζουν τις όποιες αναζωπυρώσεις σημειώνονται στην Ηλεία, αλλά και να θέσουν υπό έλεγχο τις διάφορες εστίες φωτιάς, βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα.


Ειδικότερα, οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην περιοχή αποτελούνται από 291 πυροσβέστες με 100 οχήματα και 12 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα 34 πυροσβέστες με 13 οχήματα από τη Τσεχία.

Ακόμη, στην περιοχή παραμένει το τρίτο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος».

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.


Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληγέντες

«Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον του κόσμου», σύμφωνα με την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, «για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληγέντες της Ηλείας, αλλά και προς όλους όσοι επιχειρούν μέσα στα πύρινα μέτωπα».

Όπως προστίθεται, «από το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, δεκάδες επιχειρηματίες από την Ηλεία, φορείς και σύλλογοι της Αθήνας και όλης της Περιφέρειάς μας, καθώς και απλοί πολίτες, έχουν δηλώσει "παρών" στη δύσκολη αυτή στιγμή, βοηθώντας ο καθένας με τις δικές του δυνάμεις».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης των πυρκαγιών, επιχειρηματίες και σύλλογοι από όλη την Ηλεία, έχουν έρθει σε επαφή με την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και προχωρούν σε διανομή νερού, γευμάτων και ειδών πρώτης ανάγκης σε όλες τις πληττόμενες περιοχές, για τους πυροσβέστες, τον στρατό και τους κατοίκους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ