ΕΛΛΑΔΑ

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εκφράζει την θλίψη της για την ανυπολόγιστη φυσική καταστροφή που προκάλεσαν οι πυρκαγιές σε όλη τη Χώρα.

«Συγχαίρουμε όσους αγωνίστηκαν και αγωνίζονται με αυταπάρνηση για να σώσουν ανθρώπους, δασικές εκτάσεις, σπίτια. Η διάσωση του φυσικού πλούτου, η απόλυτη προστασία κάθε κοινωνικού αγαθού όπως είναι τα δάση και η αποτελεσματική πρόληψη από τις καταστροφές συνιστούν κύριες αποστολές της διοίκησης. Η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση πολιτών και φορέων προς τους πυρόπληκτους είναι αξιέπαινη και σημαντική, δεν μπορεί ωστόσο να αναπληρώσει την οφειλόμενη κρατική πρόνοια που εκφράζεται με το ύψος των προβλεπόμενων κονδυλίων του προϋπολογισμού» αναφέρει σε ανακοίνωσή της.
Η Ένωσή ως συμβολική ένδειξη συμπαράστασης στον ανθρώπινο πόνο θα καταβάλει σε ειδικό λογαριασμό το ποσό των 10.000 ευρώ καθώς και το ποσό των 3.000 ευρώ σε κάθε οικογένεια μέλους της του οποίου υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές η κύρια κατοικία ώστε να αντιμετωπίσει τα πρώτα έξοδα μετεγκατάστασης.
«Τέλος απευθύνουμε έκκληση σε κάθε δικαστικό και εισαγγελικό λειτουργό να συνεισφέρει κατά το μέτρο των δυνατοτήτων του σε Δήμους, Περιφέρειες και φορείς που έχουν αναλάβει την ευθύνη της αποκατάστασης των ζημιών και της άμεσης ανακούφισης των πληγέντων» καταλήγει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ