ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές - Ηλεία: Χωρίς τέλος οι αναζωπυρώσεις - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέσσερις δήμοι

Φωτιές - Ηλεία: Χωρίς τέλος οι αναζωπυρώσεις - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέσσερις δήμοι
© Intime p.a.

Αναζωπύρωση της φωτιάς στην περιοχή Βασιλάκι προς Ξηρόκαμπο, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, αντιμετωπίζουν οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να μην επεκταθεί το πύρινο μέτωπο.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα στις πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να αντιμετωπίζουν άμεσα τις όποιες άλλες αναζωπυρώσεις μπορεί να σημειωθούν.

Στο μεταξύ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν, έπειτα από αποφάσεις που υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, οι δημοτικές ενότητες Ολυμπίας, Φολόης, Ωλένης και Πύργου, της περιφερειακής ενότητας Ηλείας, οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, «η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας που εισηγήθηκε η Περιφέρεια, έπειτα από σχετικό αίτημα των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου, αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 4 Αυγούστου».

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληγέντες

«Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον του κόσμου», σύμφωνα με την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, «για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληγέντες της Ηλείας, αλλά και προς όλους όσοι επιχειρούν μέσα στα πύρινα μέτωπα».

Όπως προστίθεται, «από το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, δεκάδες επιχειρηματίες από την Ηλεία, φορείς και σύλλογοι της Αθήνας και όλης της Περιφέρειάς μας, καθώς και απλοί πολίτες, έχουν δηλώσει "παρών" στη δύσκολη αυτή στιγμή, βοηθώντας ο καθένας με τις δικές του δυνάμεις».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης των πυρκαγιών, επιχειρηματίες και σύλλογοι από όλη την Ηλεία, έχουν έρθει σε επαφή με την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και προχωρούν σε διανομή νερού, γευμάτων και ειδών πρώτης ανάγκης σε όλες τις πληττόμενες περιοχές, για τους πυροσβέστες, τον στρατό και τους κατοίκους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ