ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές Αττική: Σήμερα η κηδεία του εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα - Το «αντίο» των φίλων του

Φωτιές Αττική: Σήμερα η κηδεία του εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα - Το «αντίο» των φίλων του
Screen Grab

Το τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα Τρίτη συγγενείς και φίλοι στις 14:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στα Άνω Λιόσια στον Βασίλη Φιλώρα, τον εθελοντή πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του στο πύρινο μέτωπο της Αττικής, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. 

Ο Βασίλης Φιλώρας ήταν ο άτυχος εθελοντής πυροσβέστης που έχασε τη ζωή του στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Η κατάρρευση της καλωδίωσης της κολόνας του ηλεκτρικού ρεύματος στέρησε τη ζωή στον 38χρονο πατέρα δύο παιδιών.

Ο άτυχος εθελοντής πυροσβέστης άφησε την τελευταία του πνοή στο ΚΑΤ την Παρασκευή, όπου είχε μεταφερθεί σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Η κηδεία του εθελοντή πυροσβέστη θα τελεστεί δημοσία δαπάνη.

Την απόφαση έλαβαν οι υπουργοί Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης και Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας ως «ελάχιστο φόρο τιμής της αναγνώρισης της αυταπάρνησης και της αυτοθυσίας» του, «όταν, στις δύσκολες αυτές στιγμές που βιώνει η πατρίδα μας, συνέτρεξε ανιδιοτελώς να βοηθήσει τους συμπολίτες του, επιτελώντας στο ύψιστο το καθήκον του».

Η ανάρτηση των φίλων του

«Λένε ότι δεν μπορείς να διαλέξεις πότε ή πώς θα πεθάνεις. Αλλά μπορείς να διαλέξεις το πώς θα ζήσεις. Ο φίλος μας, συνεργάτης μας, σύζυγος και πατέρας δύο παιδιών, Βασίλης Φιλώρας, έζησε την κάθε του μέρα με χαμόγελο, ευγένεια και ανιδιοτελή αγάπη. Το νήμα της ζωής του έληξε άδικα στις 6/8/20121, επιχειρώντας με αυταπάρνηση ως εθελοντής πυροσβέστης στην Ιπποκράτειο Πολιτεία», ανέφεραν στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά τους.

Ο εθελοντής πυροσβέστης, που ήταν πατέρας δύο παιδιών, άφησε την τελευταία του πνοή στο ΚΑΤ όπου είχε μεταφερθεί σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Ο Βασίλης Φιλώρας έφτιαχνε drones για τον ελληνικό στρατό, την ΕΡΤ και την Πολιτική Προστασία.

Το «αντίο» της ομάδας UPStories

Ο Βασίλης Φιλώρας υπήρξε κορυφαίος τεχνικός στο χώρο των drones και εξειδικευμένος χειριστής που άνοιξε δρόμους σε άλλους. Έφτιαχνε drones για τον ελληνικό στρατό, την ΕΡΤ και την Πολιτική Προστασία. Ήταν συνεργάτης της ΕΡΤ και χορηγός στην εκπομπή AutoMoto.

Ο 38χρονος ήταν συνεργάτης της ομάδας UPStories, η οποία τον αποχαιρέτησε με ένα συγκινητικό μήνυμα:

«Ο καλός μας φίλος, στενός συνεργάτης και πάντα γελαστός Βασίλης Φιλώρας έσπευσε εθελοντής για την διάσωση περιουσιών και η κατάρρευση της καλωδίωσης της κολόνας του ηλεκτρικού ρεύματος του στέρησε την ζωή.

Ο Βασίλης Φιλώρας ήταν μόλις 38 ετών. Πατέρας 2 παιδιών και ένας επιτυχημένος επαγγελματίας.

Κορυφαίος τεχνικός στο χώρο των drone και εξειδικευμένος χειριστής και εκπαιδευτής.

Ως κάτοικος της ευρύτερης περιοχής και πάντα φιλότιμος έσπευσε σε βοήθεια μαζί με άλλους φίλους του για απεγκλωβισμό ανθρώπων στην περιοχή, όπου μόλις είχε ξεκινήσει η απομάκρυνση ηλικιωμένων, παιδιών και ζώων έπεσε όμως σε παγίδα θανάτου στο λαβύρινθο της Ιπποκράτειου Πολιτείας. Βαρύ συρμάτινο καλώδιο αποκολλήθηκε από κολόνα ηλεκτροδότησης και τον χτύπησε στο πρόσωπο και τον θώρακα.

Διακομίστηκε χωρίς αισθήσεις στο ΚΑΤ. Εκεί για 70 λεπτά έγιναν απεγνωσμένες προσπάθειες ανάνηψης αλλά δεν κατέστη δυνατόν να επανέλθει στη ζωή.

Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ καλέ μας φίλε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ