ΕΛΛΑΔΑ

Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Συγκεντρώνει βοήθεια για τους πυρόπληκτους

Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Συγκεντρώνει βοήθεια για τους πυρόπληκτους
ΙΝΤΙΜΕ

Οι συνέπειες από τις πυρκαγιές είναι τεράστιες πανελλαδικά με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί κύμα συμπαράστασης στους πυρόπληκτους. 

Άμεση ήταν και η ανταπόκριση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στους πληγέντες. Απέστειλε φαρμακευτικό υλικό πρώτης ανάγκης και οικονομική στήριξη στους ανθρώπους στις δοκιμασμένες περιοχές.

Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του και μετά από συνεννόηση με το κεντρικό ιατρείο Θεσσαλονίκης του Πυροσβεστικού Σώματος, εστάλη ήδη στην Υγειονομική Υπηρεσία του Πυροσβεστικού Σώματος Αθηνών φαρμακευτικό υλικό πρώτης ανάγκης και πιο συγκεκριμένα κολλύρια, κρέμες και αλοιφές για εγκαύματα και βαζελινούχες γάζες για εγκαυματίες.

Συγκεντρώνουν και προστατευτικές μάσκες FFP2

Επιπλέον, σε συνεννόηση με τον δήμο Θεσσαλονίκης που συγκεντρώνει στο χώρο του δημαρχείου είδη πρώτης ανάγκης, οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης παραδίδουν κρέμες και αλοιφές για εγκαύματα, καθώς και προστατευτικές μάσκες FFP2.

Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ευβοίας, ο ΦΣΘ κατέθεσε ποσό σε λογαριασμό τραπέζης που δημιουργήθηκε ειδικά για αυτό το σκοπό ώστε να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος των πυρόπληκτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ