ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ανοίγει λογαριασμό αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ανοίγει λογαριασμό αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους
ΙΝΤΙΜΕ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) διαθέτει 5.000 ευρώ και ανοίγει λογαριασμό αλληλεγγύης για τη στήριξη των πυρόπληκτων πολιτών και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος. Καλεί όλα τα μέλη του, καθώς και τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς, να συμμετάσχουν σε αυτήν την αλυσίδα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

«Με στοχευμένες δράσεις συνεχίζουμε να είμαστε στο πλευρό των συμπολιτών μας. Δημιουργούμε μία συμμαχία ισχυρής κοινωνικής ευθύνης και αναπτύσσουμε μία αλυσίδα αλληλεγγύης. Καλώ όλους τους πολίτες και τα μέλη του ιατρικού κόσμου να συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια», τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

Ο αριθμός λογαριασμού είναι: ΙΒΑΝ GR4201101820000018200518373.

Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Συγκεντρώνει βοήθεια για τους πυρόπληκτους

Άμεση ήταν και η ανταπόκριση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στους πληγέντες. Απέστειλε φαρμακευτικό υλικό πρώτης ανάγκης και οικονομική στήριξη στους ανθρώπους στις δοκιμασμένες περιοχές.

Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του και μετά από συνεννόηση με το κεντρικό ιατρείο Θεσσαλονίκης του Πυροσβεστικού Σώματος, εστάλη ήδη στην Υγειονομική Υπηρεσία του Πυροσβεστικού Σώματος Αθηνών φαρμακευτικό υλικό πρώτης ανάγκης και πιο συγκεκριμένα κολλύρια, κρέμες και αλοιφές για εγκαύματα και βαζελινούχες γάζες για εγκαυματίες.

Συγκεντρώνουν και προστατευτικές μάσκες FFP2

Επιπλέον, σε συνεννόηση με τον δήμο Θεσσαλονίκης που συγκεντρώνει στο χώρο του δημαρχείου είδη πρώτης ανάγκης, οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης παραδίδουν κρέμες και αλοιφές για εγκαύματα, καθώς και προστατευτικές μάσκες FFP2.

Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ευβοίας, ο ΦΣΘ κατέθεσε ποσό σε λογαριασμό τραπέζης που δημιουργήθηκε ειδικά για αυτό το σκοπό ώστε να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος των πυρόπληκτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ