Κακουργηματική δίωξη για τον 48χρονο της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας»
Ποινική δίωξη για 9 αδικήματα ασκήθηκε εις βάρος του 48χρονου ο οποίος φέρεται ως μέλος της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας». Συνελήφθη επειδή φέρεται πως λήστεψε τράπεζα στη Θεσσαλονίκη ενώ προέκυψε πως καταζητείτο εδώ και 1,5 χρόνο από την ΕΛ.ΑΣ.
Γύρω στις 11.00 οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη εις βάρος του για: ληστεία, παράβαση του νόμου περί όπλων (διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας- οπλοκατοχής, οπλοκατοχή- οπλοφορία- οπλοχρησία), κλοπή με διάρρηξη κατ’ εξακολούθηση, πρόκληση επιβλαβών παρενοχλήσεων και απείθεια. Στη συνέχεια παρέπεμψε τον κατηγορούμενο στην Ε’ τακτική ανακρίτρια για να απολογηθεί.
Ο 48χρονος Δ. Χ. συνελήφθη ως δράστης της ληστείας που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στα Πεύκα Θεσσαλονίκης. Αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν ενώ οδηγούσε κλεμμένο όχημα και διαπίστωσαν ότι είχε στην κατοχή του πολεμικό όπλο, τύπου καλάσνικοφ, μαχαίρι και ασύρματο. Επίσης βρέθηκε και το ποσό που αντιστοιχούσε στα χρήματα που αφαιρέθηκαν από την τράπεζα.
Σε βάρος του καταζητούμενου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης πριν περίπου 1,5 χρόνο, επειδή φέρεται πως συμμετείχε μαζί με άλλα δύο μέλη της οργάνωσης, σε ληστεία που πραγματοποιήθηκε στο Χολαργό, τον Οκτώβριο του 2019. Ο ίδιος κατάφερε να διαφύγει από τα χέρια της αστυνομίας αν και τραυματισμένος, καθώς φέρεται πως είχε αυτοτραυματιστεί κατά λάθος στο πόδι με καλάσνικοφ.
Το ασφαλιστικό αλλάζει: 14+1 ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο νομοσχέδιο
11:48
Λάρισα: Οδηγοί διασχίζουν με κίνδυνο τη ζωή τους γέφυρα που έχει βουλιάξει - Βίντεο
11:45
Κωνσταντοπούλου: Η επιτροπή δεοντολογίας εισηγείται την άρση ασυλίας της - Απούσα από την συνεδρίαση
11:34
«Θρίλερ» στον Πειραιά: Νεκρό νεαρό ζευγάρι μέσα σε αυτοκίνητο
11:32