ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές: Έξι εστίες σε Μάνδρα και Πόρτο Γερμενό λόγω κεραυνών

Φωτιές: Έξι εστίες σε Μάνδρα και Πόρτο Γερμενό λόγω κεραυνών
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Μάχη σε έξι διαφορετικά πύρινα μέτωπα στη Μάνδρας και το Πόρτο Γερμενό δίνουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που προκλήθηκαν από κεραυνούς που έπεσαν στις περιοχές λόγω της απότομης αλλαγής του καιρού.

Επιχειρήσεις σε έξι σημεία, στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας και στο Πόρτο Γερμενό Αττικής, όπου εκδηλώθηκαν πυρκαγιές από κεραυνούς, πραγματοποιεί αυτή την ώρα η Πυροσβεστική.

Συγκεκριμένα, έγινε άμεσα κινητοποίηση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν εν τη γενέσει τους και να μην επεκταθούν οι φωτιές - και στα παραπάνω σημεία επιχειρούν δύο ελικόπτερα, 40 πυροσβέστες με 12 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Τρία μέτωπα στην Αταλάντη

Σύμφωνα με το Δήμο Λοκρών, πριν περίπου δύο ώρες τρεις διαφορετικές εστίες φωτιάς ξέσπασαν σε Γουλέμι, Κυρτώνη και Χλωμό - Άγιο Ιωάννη. Στα σημεία έσπευσαν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα ενώ επιχειρούν περιοδικά και εναέρια μέσα.

Όπως μεταδίδει το lamiareport οι φωτιές καίνε δασική έκταση και ενδεχομένως να προκλήθηκαν από κεραυνούς που έπεσαν στην περιοχή λίγο πριν από τις 17.00 το απόγευμα της Τετάρτης.

Παράλληλα, ο Δήμος Λοκρών απευθύνει έκκληση όσοι κάτοικοι της περιοχής μπορούν να συμμετέχουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ