ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές Εύβοια: «Βοήθεια, καιγόμαστε» - Η 81χρονη που έγινε σύμβολο μιλά για τον εφιάλτη που έζησε

Φωτιές Εύβοια: «Βοήθεια, καιγόμαστε» - Η 81χρονη που έγινε σύμβολο μιλά για τον εφιάλτη που έζησε
CNN Greece/ Λευτέρης Παρτσάλης

Η φωτογραφία της 81χρονης συγκλόνισε το πανελλήνιο και προβλήθηκε από διεθνή μέσα ενημέρωσης ως το πρόσωπο-σύμβολο των πυρκαγιών που κατέστρεψαν περιουσίες και τεράστια έκταση δάσους στην Εύβοια. Η κυρία Παναγιώτα μίλησε στο Open για τον εφιάλτη που έζησε.

«Φώναζα απελπισμένη, τον αγαπάω τον τόπο μου», αναφέρει η 81χρονη που συγκλόνισε με τον πόνο της, όπως καταγράφηκε στη φωτογραφία που τράβηξε ο Κωνσταντίνος Τσακαλίδης και έκανε το γύρο του κόσμου μέσω του ελληνικού πρακτορείου SOOC και του διεθνούς πρακτορείου Bloomberg.

«Βοήθεια, καιγόμαστε»

Η ηλικιωμένη, το σπίτι της οποίας απειλήθηκε από τις φλόγες στο χωριό Γούβες, περιέγραψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open τον πανικό που ένιωσε και πως έζησε δραματικές στιγμές.

Όπως είπε, «έβλεπα τη λάβα να έρχεται καταπάνω μας και φώναζα “βοήθεια - καιγόμαστε”. Μαζεύτηκε ο κόσμος, όλοι. Πράγματι ήρθαν και βοηθήσανε όλοι».

«Ήρθαν τα παιδιά του χωριού με το νερό, με τα βυτία να μας σώσουν. Εγώ άρχισα να χάνω τις αισθήσεις μου. Δύο κοπέλες μου πρόσφεραν νερό και μου είπαν να κάνω υπομονή γιατί θα σβήσει η φωτιά. Όμως οι φλόγες έρχονταν καταπάνω μας», σημειώνει.

«Ανησυχούσα για τους γείτονες δίπλα, υπάρχουν σπίτια με παιδιά που απειλήθηκαν. Φοβόμουν μήπως είναι κάποιος μέσα. Οι μνήμες αυτές δεν θα φύγουν από μέσα μας», περιγράφει η κυρία Παναγιώτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ