ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές: Εστίες σε Χαλκιδική, Μάνδρα και Πόρτο Γερμενό λόγω κεραυνών

Φωτιές: Εστίες σε Χαλκιδική, Μάνδρα και Πόρτο Γερμενό λόγω κεραυνών
INTIME/ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Επί ποδός βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις σε περιοχές της Χαλκιδικής, προκειμένου να θέσουν άμεσα υπό έλεγχο πυρκαγιές που ξέσπασαν σε διάφορα σημεία, πιθανότατα λόγω των κεραυνών που προήλθαν από την κακοκαιρία.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν από τις 10:30 το βράδυ, δύο φωτιές ξέσπασαν σε δασική έκταση στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, στον δήμο Σιθωνίας. Συγκεκριμένα, η μία φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στον Νέο Μαρμαρά, στους αμπελώνες του Πόρτο Καρράς και η δεύτερη στον οικισμό του Παρθενώνα.

Την ίδια στιγμή, εστίες φωτιάς έχουν ξεσπάσει και σε περιοχές του δήμου Κασσάνδρας στη Χαλκιδική, σε 'Αφυτο και Φούρκα, με την Πυροσβεστική να επισημαίνει και πάλι ότι το πιο πιθανόν είναι ότι οφείλονται στους πολλαπλούς κεραυνούς που «πέφτουν».

Συνολικά, στα σημεία όπου ξέσπασαν οι φωτιές στο νομό Χαλκιδικής, επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 35 οχήματα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Έξι μέτωπα σε Μάνδρα και Πόρτο Γερμενό

Παράλληλα, μάχη σε έξι διαφορετικά πύρινα μέτωπα στη Μάνδρας και το Πόρτο Γερμενό δίνουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που προκλήθηκαν από κεραυνούς που έπεσαν στις περιοχές λόγω της απότομης αλλαγής του καιρού.

Επιχειρήσεις σε έξι σημεία, στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας και στο Πόρτο Γερμενό Αττικής, όπου εκδηλώθηκαν πυρκαγιές από κεραυνούς, πραγματοποιεί αυτή την ώρα η Πυροσβεστική.

Συγκεκριμένα, έγινε άμεσα κινητοποίηση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν εν τη γενέσει τους και να μην επεκταθούν οι φωτιές - και στα παραπάνω σημεία επιχειρούν δύο ελικόπτερα, 40 πυροσβέστες με 12 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Τρία μέτωπα στην Αταλάντη

Σύμφωνα με το Δήμο Λοκρών, πριν περίπου δύο ώρες τρεις διαφορετικές εστίες φωτιάς ξέσπασαν σε Γουλέμι, Κυρτώνη και Χλωμό - Άγιο Ιωάννη. Στα σημεία έσπευσαν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα ενώ επιχειρούν περιοδικά και εναέρια μέσα.

Όπως μεταδίδει το lamiareport οι φωτιές καίνε δασική έκταση και ενδεχομένως να προκλήθηκαν από κεραυνούς που έπεσαν στην περιοχή λίγο πριν από τις 17.00 το απόγευμα της Τετάρτης.

Παράλληλα, ο Δήμος Λοκρών απευθύνει έκκληση όσοι κάτοικοι της περιοχής μπορούν να συμμετέχουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ