ΕΛΛΑΔΑ

Αποστολή της PRAKSIS στα καμένα της Ηλείας

Αποστολή της PRAKSIS στα καμένα της Ηλείας
PRAKSIS - ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΠΑΤΣΟΥ

Η δεύτερη μέρα αποστολής της ομάδας της PRAKSIS στο Νομό Ηλείας, μας βρίσκει από χωριό σε χωριό υπό το πλαίσιο αναζωπυρώσεων.

Η ομάδα της PRAKSIS, αποτελούμενη από Γιατρούς και Κοινωνικούς Επιστήμονες επιχειρούν σε σημεία που χρήζουν άμεσης παρέμβασης μέσω παροχής φαρμακευτικού υλικού άμεσης ανακούφισης όπως: μάσκες, γάζες, επιδέσμους, κρέμες για εγκαύματα, αντιβιοτικά σπρει, φυσιολογικούς ορούς, αντισηπτικά μαντηλάκια, καθώς και κολλύρια.

Σε πάνω από δέκα χωριά που επισκέφθηκε μέχρι χθες κλιμάκιο της PRAKSIS διαπίστωσε μεγάλες καταστροφές σε αγροδασικές εκτάσεις και σπίτια.

Η συνδρομή των κατοίκων των περιοχών αυτών στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς ήταν καταλυτική, καθώς σε πολλά σημεία δεν κατάφερε να φτάσει βοήθεια την ώρα της φωτιάς και οι κάτοικοι προστάτεψαν τα σπίτια και τους περιουσίες, μόνοι τους, με ότι μέσα διέθεταν.

Tο πέρασμα των πρόσφατων δασοπυρκαγιών μόνο καταστροφικό μπορεί να χαρακτηριστεί για το περιβάλλον αλλά και εξαιρετικά τραυματικό για τους ανθρώπους που έχασαν σπίτια, κτήματα, ζώα, περιουσίες. Η PRAKSIS όπως κάνει απο το ξεκίνημα της το 2004 παραμένει στην 1η γραμμή διαθέσιμη να παράσχει βοήθεια και υποστήριξη σε όλους τους ευάλωτους ανθρώπους, θύματα της πυρκαϊάς, αναφέρει η συντονίστρια της Ιατρικής Υπηρεσίας της PRAKSIS, Nίκη Βουδούρη.

Το οδοιπορικό συνεχίζεται με σκοπό την καταγραφή αναγκών και την παροχή ιατροφαρμακευτικής φροντίδας και ψυχοκοινωνικής στήριξης όπου χρειαστεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ