ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά - Δήμαρχος Βάρης: Είμαστε σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις

Φωτιά - Δήμαρχος Βάρης: Είμαστε σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Την ανησυχία του για τυχόν νέες αναζωπυρώσεις της φωτιάς που ξέσπασε στη 01:20 τα ξημερώματα της Πέμπτης σε έκταση 60 στρεμμάτων στο εγκαταλελειμμένο κτηνοτροφείο «ΒΟΚΤΑΣ» στη Βάρη, εξέφρασε ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

«Επικρατούσαν πολλοί ισχυροί άνεμοι και η φωτιά εξαπλώθηκε πάρα πολύ γρήγορα σε όλη την έκταση του οικοπέδου», είπε ο κ. Κωνσταντέλλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Στο σημείο βρέθηκαν περίπου 6 πυροσβεστικά οχήματα και 10 της πολιτικής προστασίας. Ήμασταν οριακά στο να απομακρύνουμε τον κόσμο. Όταν ελέγχθηκε ότι η φωτιά δεν πρόκειται να ξεφύγει από τα όρια της εγκατάστασης, πάρθηκε η απόφαση και από τη Πυροσβεστική και από εμάς να μην προχωρήσουμε σε εκκενώσεις της ευρύτερης περιοχής», πρόσθεσε.

Ο κ. Κωνσταντέλλος επισήμανε ότι η φωτιά έχει πολλές αναφλέξεις διότι υπάρχουν παλιά υλικά οικοδομών.

«Μας προβληματίζει το πώς προκλήθηκε η φωτιά. Το ανακριτικό της Πυροσβεστικής είναι εκεί, δεν μπορώ να σας πω με σιγουριά τί μπορεί να συνέβη. Είμαστε σε επιφυλακή, έχουμε 45 πυροφύλακες και 20 οχήματα και τη Πυροσβεστική. Η περιοχή μας είναι κατάφυτη», κατέληξε ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ