ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο: Εξάρθρωση σπείρας - Διακινούσαν αλλοδαπούς με πλαστά διαβατήρια και βεβαιώσεις covid

Βίντεο: Εξάρθρωση σπείρας - Διακινούσαν αλλοδαπούς με πλαστά διαβατήρια και βεβαιώσεις covid
INTIME/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Βίντεο από τη δράση της συμμορίας που προμήθευε ταξιδιωτικά έγγραφα αλλά και διαγνωστικά αρνητικά τεστ covid με σκοπό να φύγουν παράνομα από τη χώρα δημοσιεύει το CNN Greece.

Στα βίντεο αποτυπώνεται πως οι αλλοδαποί φθάνουν στο αεροδρόμιο με το επιχειρησιακό αυτοκίνητο της σπείρας αλλά και πως οι αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας του αεροδρομίου καταφέρνουν να τους συλλάβουν.

Τα έξι τεστ covid τα οποία είναι αμφιβόλου γνησιότητας έχουν μεταφερθεί για έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια.


Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τις συλλήψεις αναφέρει:

Εξαρθρώθηκε, μετά από πολυήμερη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.
Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 8-8-2021, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, τρία (3) μέλη της σπείρας –δύο ημεδαποί ηλικίας 18 και 22 ετών και 20χρονος αλλοδαπός - για παραβάσεις του Κώδικα Μετανάστευσης και για πλαστογραφία.

Εκτός αυτού, συνελήφθησαν στο Αεροδρόμιο, δύο (2) αλλοδαποί (διακινούμενοι) για παραβάσεις του Κώδικα Μετανάστευσης και για πλαστογραφία. Επιπλέον, συνελήφθησαν στο πλαίσιο έρευνας σε οικία στην Αθήνα, δύο ημεδαπές που σχετίζονται με τη δράση του κυκλώματος.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, το κύκλωμα προμήθευε με ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων Χωρών, προκειμένου αυτοί να αναχωρήσουν παράνομα από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και να μεταβούν σε κάποια άλλη Ευρωπαϊκή Χώρα.
Ειδικότερα, τα μέλη της σπείρας μετέφεραν την 8-8-2021 με το επιχειρησιακό αυτοκίνητο της σπείρας, τους δύο διακινούμενους στον Αερολιμένα Αθηνών. Με μεθοδικότητα τους συνόδευσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της κίνησης τους στα διαφορετικά σημεία ελέγχων, με σκοπό να επιτύχουν την επιβίβαση σε αεροσκάφος με προορισμό Ευρωπαϊκή χώρα.

Σε κάθε στάδιο τους καθοδηγούσαν για την επιτυχή διέλευση από τους ελέγχους επιβατών, αφού προηγουμένως τους είχαν εφοδιάσει με τα εκάστοτε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, κάρτες επιβίβασης και διαγνωστικά αρνητικά τεστ COVID .
Λίγο πριν φτάσουν στην πύλη εξόδου με προορισμό Ευρωπαϊκές Χώρες, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, προέβησαν στον έλεγχό των διακινητών και των διακινούμενων και εν συνεχεία τους συνέλαβαν.
Στην κατοχή τους αλλά και σε έρευνες στις οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
-5- δελτία ταυτοτήτων διαφόρων χωρών (κάποια εξ’ αυτών πλαστά και κάποια γνήσια για τα οποία έχει δηλωθεί απώλεια),
-2- διαβατήρια διαφορετικών χωρών,
-5- κάρτες επιβίβασης,
-6- test Covid (κάποια αμφιβόλου γνησιότητας και κάποια σε στοιχεία άλλων ατόμων),
το χρηματικό ποσό των -1.740- ευρώ,
πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και
επιχειρησιακό αυτοκίνητο
Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ