ΕΛΛΑΔΑ

Με τον Χαράλαμπο Γώγο η ενημέρωση για τον κορωνοϊό

Με τον Χαράλαμπο Γώγο η ενημέρωση για τον κορωνοϊό
AP Photo / Julie Bennett

Αλλαγή φρουράς στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό και την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, μετά την ολιγοήμερη διακοπή, λόγω της μεγάλων πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν σε πολλά σημεία της χώρας.

Η ενημέρωση θα γίνει στις 6 το απόγευμα με τον ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπο Γώγο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, εντοπίστηκαν 3.475 νέοι ασθενείς και αύξηση στους διασωληνωμένους με 226 να νοσηλεύονται στις ΜΕΘ.


Ιδιαίτερα ανήσυχοι είναι επιστήμονες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, καθώς κλιμακώνεται η επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας. Σε ορισμένες περιοχές, δε, παρατηρείται ο συνδυασμός χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης και ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων -τύπου Κρήτης-, κάτι που φαίνεται ότι θα οδηγήσει σε περισσότερα μίνι lockdown το αμέσως προσεχές διάστημα.

Στην ενημέρωση του ΕΟΔΥ την Τετάρτη 11 Αυγούστου, καταγράφηκαν τουλάχιστον 6 περιοχές με θετικότητα πάνω από 3%, το οποίο ουσιαστικά τις κατατάσσει στις «κόκκινες περιοχές».

Όπως σημειώνεται «την εβδομάδα 02 Αυγούστου 2021 - 08 Αυγούστου 2021 (2021-W31) το ποσοστό θετικότητας ήταν 3.05% σε σύνολο 623.985 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 0.79% σε σύνολο 709.364 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 1.47%».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ