ΕΛΛΑΔΑ

Γαλάτσι: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε πιτ μπουλ - Για εν ψυχρώ δολοφονία μιλά η ιδιοκτήτρια

Γαλάτσι: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε πιτ μπουλ - Για εν ψυχρώ δολοφονία μιλά η ιδιοκτήτρια
facebook

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το περιστατικό κατά το οποίο αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο στην ταράτσα μιας κατοικίας στο Γαλάτσι όπου κλήθηκε να παρέμβει μετά από καταγγελία.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι ο αστυνομικός πυροβόλησε τον σκύλο ράτσας πιτ μπουλ όταν εκείνος του επιτέθηκε δαγκώνοντας τον στο πόδι, ενώ η ιδιοκτήτρια του σκύλου, αναφέρει ότι σκοπεύει να υποβάλει μήνυση στον αστυνομικό.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ο αστυνομικός έσπευσε σήμερα Πέμπτη κατά τις πρωινές ώρες στην κατοικία, μετά από καταγγελία στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης, σχετικά με τη διατήρηση και παραμονή δύο σκύλων στην ταράτσα της πολυκατοικίας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ένα από τα σκυλιά επιτέθηκε και δάγκωσε στο δεξί πόδι έναν αστυνομικό, ο οποίος αμυνόμενος πυροβόλησε το σκύλο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Ο αστυνομικός διακομίστηκε σε νοσοκομείο, ενώ οι εμπλεκόμενοι προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, που διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό.

Ιδιοκτήτρια του σκύλου: Θα πληρώσει για την εν ψυχρώ δολοφονία

Σε ανάρτησή της η ιδιοκτήτρια του πιτ μπουλ αποχαιρετούσε τον Οδυσσέα, όπως αποκαλούσε τον σκύλο και έκανε λόγο για εν ψυχρώ δολοφονία. Μάλιστα, ανέφερε πως πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα της Κυψέλης, για να καταθέσει μήνυση σε βάρος των υπευθύνων για την τραγική αυτή απώλεια.

Αναλυτικά όσα γράφει στην ανάρτησή της:

«Ο Ody (Odysseus) δεν θα είναι ποτέ ξανά μαζί μας....πυροβολήθηκε σήμερα το πρωί γύρω στις 11πμ από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ...θα βγουν όλα στο φως της δημοσιότητας κι υπεύθυνος γι'αυτό την εν ψυχρώ δολοφονία θα πληρώσει. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο Α.Τ Κυψέλης για να υποβάλλουμε μήνυση!! Σας παίρνουμε τηλέφωνο για να έρθετε να βοηθήσετε όταν κινδυνεύουμε σε ενδοοικογενειακή βία, όταν μας κλέβουν όταν μας απειλούν και δεν έρχεστε κι ήρθατε τώρα τρέχοντας για γείτονες που δεν πληρώνουν τα κοινόχρηστα και το αποτέλεσμα φόνος!! Χωρίς λόγο τράβηξες όπλο και πυροβόλησε ένα σκυλί που σου κουνάτε φιλικά την ουρά!! Αν αυτή είναι η ελληνική αστυνομία... ντροπή σας!! Τόσο απλά!

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για το περιστατικό:

«Πρωινές ώρες σήμερα, έγινε καταγγελία στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης, σχετικά με τη διατήρηση και παραμονή δύο δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (σκύλων) σε ταράτσα πολυκατοικίας στο Γαλάτσι.

Στο σημείο μετέβη περιπολικό για να ελέγξει την καταγγελία και οι αστυνομικοί, μαζί με την καταγγέλλουσα και τον ιδιοκτήτη ανέβηκαν στην ταράτσα, όπου ήταν τα δύο πίτμπουλ.

Εκεί όμως υπήρξε φραστικό επεισόδιο μεταξύ του ιδιοκτήτη των ζώων και της γυναίκας.

Στην προσπάθεια των αστυνομικών να αποκλιμακώσουν το περιστατικό, ένα από τα σκυλιά επιτέθηκε και δάγκωσε στο δεξί πόδι τον έναν αστυνομικό, ο οποίος αμυνόμενος, (όπως επισημαίνεται από την ΓΑΔΑ), πυροβόλησε το ζώο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του».

Να σημειωθεί ότι από τη ΓΑΔΑ διατάχθηκε η διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ