ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές: Αναζωπύρωση που γρήγορα τέθηκε υπό έλεγχο κοντά στα διόδια Αφιδνών

Φωτιές: Αναζωπύρωση που γρήγορα τέθηκε υπό έλεγχο κοντά στα διόδια Αφιδνών
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Νέα εστία φωτιάς ξέσπασε νωρίτερα κοντά στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας και συγκεκριμένα λίγα μέτρα από τα διόδια Αφιδνών

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής που βρίσκονται προληπτικά στην ευρύτερη περιοχή λόγω τυχόν αναζωπυρώσεων, έσπευσαν στο σημείο και τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.

Στη δασική πυρκαγιά της Πάρνηθας, συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις για τη διασφάλιση της περιμέτρου της πυρκαγιάς, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Αφίδνες, Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες, Ιπποκράτειος Πολιτεία, Κρυονέρι, Ωρωπός, Αχαρνές, Δίονυσος, Καπανδρίτι και Πολυδένδρι μετρούν ακόμη τις πληγές τους μετά την πύρινη λαίλαπα που ξέσπασε την προηγούμενη εβδομάδα στην Αττική. Μέχρι σήμερα έχουν διεξαχθεί 688 αυτοψίες στην Περιφέρεια, εκ των οποίων 373 στο δήμο Αχαρνών, 44 στο δήμο Κηφισιάς, 235 στο δήμο Ωρωπού και 36 στο δήμο Διονύσου.

Το Σάββατο, κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών θα βρίσκονται στην Αττική, στην πλατεία της Βαρυμπόμπης, για τη διενέργεια αυτοψιών, όπου δεν κατέστη αυτή μέχρι σήμερα δυνατή.

Χωρίς ενεργά μέτωπα Γορτυνία, Ηλεία και Ανατολική Μάνη

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι πυρκαγιές στη Γορτυνία, στην Ηλεία και στην Ανατολική Μάνη, αλλά και στις τρεις περιοχές συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, όπου αντιμετωπίζουν άμεσα μικρές εστίες φωτιάς και τις όποιες αναζωπυρώσεις εκδηλώνονται, χωρίς όμως, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, να έχει προκύψει κάποιο ιδιαίτερο περιστατικό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στη Γορτυνία και στην γειτονική Ηλεία και συγκεκριμένα σε περιοχές του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, επιχειρούν επίγειες δυνάμεις, οι οποίες έχουν ενισχυθεί, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, με 35 πυροσβέστες και 14 οχήματα από την Τσεχία, με 240 πυροσβέστες και 60 οχήματα από τη Γαλλία, με 244 πυροσβέστες και 56 οχήματα από τη Γερμανία και με 40 πυροσβέστες και 13 οχήματα από Αυστρία.

Τη Δευτέρα 16 Αυγούστου αναμένεται να ξεκινήσουν και οι αυτοψίες στο Δήμο Γορτυνίας Αρκαδίας, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 15 καμένα σπίτια και αποθήκες μόνο στην κοινότητα Χώρα Γορτυνίας.

Στην Ανατολική Μάνη επιχειρούν περίπου 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν δυνάμεις του στρατού, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της αυτοδιοίκησης.

Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στην περιοχή Δρυάλια, επίσης στην Ανατολική Μάνη, όπου εκεί επιχειρούν 16 πυροσβέστες με επτά οχήματα, ενώ μέχρι τη δύση του ήλιου πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ