ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Διέρρηξαν σούπερ μάρκετ και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από μηχάνημα ATM

Θεσσαλονίκη: Διέρρηξαν σούπερ μάρκετ και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από μηχάνημα ATM
ΙΝΤΙΜΕ

Άγνωστοι δράστες εισέβαλαν και διέρρηξαν τα ξημερώματα σούπερ μάρκετ στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Οι δράστες διέρρηξαν το κατάστημα λίγο μετά τις 4.00 το πρωί και αφαίρεσαν από μηχάνημα ATM που βρίσκεται στον χώρο, κασετίνα με άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό.

Σε εξέλιξη είναι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών.

Στο μεταξύ, το πρωί της Πέμπτης απολογείται 48χρονος Δ.Χ., ο οποίος καταζητείτο από τις Αρχές για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» και συνελήφθη ως δράστης ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας στο Ρετζίκι.

Την ίδια ώρα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αλληλεγγύης από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου στα δικαστήρια.

Η εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του 48χρονου ποινική δίωξη για 9 αδικήματα και τον παρέπεμψε στην Ε’ τακτική ανακρίτρια για να απολογηθεί, από όπου και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα το πρωί.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζει είναι ληστεία, παράβαση του νόμου περί όπλων (διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας- οπλοκατοχής, οπλοκατοχή- οπλοφορία- οπλοχρησία), κλοπή με διάρρηξη κατ’ εξακολούθηση, πρόκληση επιβλαβών παρενοχλήσεων και απείθεια. Σημειώνεται ότι σε βάρος του 48χρονου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης πριν από περίπου 1,5 χρόνο όταν συνελήφθησαν δύο άλλα μέλη της οργάνωσης μετά τον εντοπισμό γιάφκας στον Χολαργό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ