ΕΛΛΑΔΑ

Γκαζάκια στο δασάκι της Αργυρούπολης - Για δεύτερη φορά μηχανισμός στον Υμηττό

Γκαζάκια στο δασάκι της Αργυρούπολης - Για δεύτερη φορά μηχανισμός στον Υμηττό
facebook/ Γιάννης Κωνσταντάτος

Δύο γεμάτα γκαζάκια κάτω από ένα μαξιλάρι που ήταν τοποθετημένο στη βάση ενός πεύκου στο δασάκι της Αργυρούπολης, εντόπισε η περιπολία της ομάδας Εθελοντών Δασοφύλαξης της Αργυρούπολης, όπως γνωστοποίησε ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.

Μάλιστα, πρόκειται για δεύτερη φορά μέσα σε μια βδομάδα που εντοπίζονται υλικά για απόπειρα εμπρησμού, αφού την περασμένη Παρασκευή η ομάδα είχε βρει έναν μεγεθυντικό φακό πάνω σε ξερά χόρτα.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος στην ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook, τον μηχανισμό παρέλαβε η ασφάλεια και τόσο ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης, όσο και όλες οι εθελοντικές ομάδες των 11 Δήμων του ΣΠΑΥ βρίσκονται σε συναγερμό.


Η ανάρτηση του δημάρχου έχει ώς εξής:

«Απίστευτο: Γκαζάκια στο δασάκι της Αργυρούπολης

Πριν από λίγο, για δεύτερη φορά σε μία βδομάδα ή περιπολία της ομάδας Εθελοντών Δασοφύλαξης της Αργυρούπολης εντόπισε κάτω από ένα μαξιλάρι τοποθετημένο στην βάση ενός πεύκου δύο γκαζάκια γεμάτα. Μετά τον φακό και γκαζάκια με στόχο προφανή. Είναι απίστευτο αυτό που βιώνουμε και ευχαριστώ τους εθελοντές φύλακες τους Υμηττού μας που αγρυπνούν 24 ώρες το 24ωρο απέναντι στους αλήτες που βάλθηκαν να μας κάψουν.

Τον μηχανισμό παρέλαβε η ασφάλεια και φυσικά τόσο ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης όσο και όλες οι εθελοντικές ομάδων των 11 Δήμων του ΣΠΑΥ βρισκόμαστε σε συναγερμό».

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται το Σάββατο για έξι περιφέρειες της χώρας.

Πρόκειται για τις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας), Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων), Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Αρκαδίας, ΠΕ Λακωνίας), Κρήτης, Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας) και Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Άνδρου, ΠΕ Θήρας, ΠΕ Κέας – Κύθνου, ΠΕ Μήλου, ΠΕ Μυκόνου, ΠΕ Νάξου, ΠΕ Πάρου, ΠΕ Σύρου, ΠΕ Τήνου), σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αναφέρει ότι έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ