ΕΛΛΑΔΑ

Υπό έλεγχο η φωτιά στις Πετριές της νότιας Εύβοιας

Υπό έλεγχο η φωτιά στις Πετριές της νότιας Εύβοιας
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου στον οικισμό Πετριών του δήμου Κύμης Αλιβερίου, στην Εύβοια

Η φωτιά ξέσπασε σε βουνοκορφή εντός του χωριού και άμεσα έσπευσαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής, υδροφόρες του δήμου και εθελοντές.

Σύμφωνα με μαρτυρίες στο evima.gr η φωτιά ξέσπασε στο σημείο που είχε εκδηλωθεί πριν από δυο ημέρες όπου είχε πέσει κεραυνός.

Στην κατάσβεση επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα, δυο αεροπλάνα καναντέρ και ένα ελικόπτερο.

Η φωτιά ξέσπασε στο ίδιο σημείο που είχε ξεσπάσει πριν δύο ημέρες από κεραυνό ενώ οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί.

Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Κοντά στο σημείο της φωτιάς υπάρχει οικισμός, ο οποίος δεν κινδύνευσε.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται το Σάββατο για έξι περιφέρειες της χώρας.

Πρόκειται για τις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας), Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων), Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Αρκαδίας, ΠΕ Λακωνίας), Κρήτης, Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας) και Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Άνδρου, ΠΕ Θήρας, ΠΕ Κέας – Κύθνου, ΠΕ Μήλου, ΠΕ Μυκόνου, ΠΕ Νάξου, ΠΕ Πάρου, ΠΕ Σύρου, ΠΕ Τήνου), σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αναφέρει ότι έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ