ΕΛΛΑΔΑ

Καβάλα: Φωτιά στους Αντιφιλίππους του δήμου Παγγαίου

Καβάλα: Φωτιά στους Αντιφιλίππους του δήμου Παγγαίου
© Intime p.a.

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης σε δασική έκταση στην περιοχή των Αντιφιλίππων του δήμου Παγγαίου, κοντά στην είσοδο του οικισμού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση, ενώ στο σημείο έσπευσαν ισχυρή πυροσβεστική δύναμη και εναέρια μέσα που κάνουν συνεχείς ρίψεις προκειμένου να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Στην περιοχή δεν υπάρχουν κατοικίες που να κινδυνεύουν από πιθανή επέκταση της πυρκαγιάς.

Την ίδια ώρα, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να επιχειρούν στα Βίλια Αττικής, στην πυρκαγιά που μαίνεται από τη Δευτέρα, αναγκάζοντας τους κατοίκους πέντε οικισμών καθώς και τους τροφίμους ενός γηροκομείου να εκκενώσουν την περιοχή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δυνάμεις έχουν ασφαλίσει τα Βίλια και δεν υπάρχει κίνδυνος για τον οικισμό – έχουν οριοθετηθεί κομμάτια που κατευθύνονταν είτε ανατολικά είτε δυτικά (Αγία Παρασκευή). Οι προσπάθειες έχουν επικεντρωθεί σε Παλαιοχώρι, Άγιο Γεώργιο και στο όρος Πατέρας όπου έχει ανέβει η πυρκαγιά σε δύσβατο σημείο. Επιχειρούν πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα (Beriev, Καναντέρ και ελικόπτερα – σε λίγη ώρα θα αρχίσουν ρίψεις και τα δύο Ilyushin).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ