ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Νοσηλεύτρια προσκόμισε ψευδές self test για να μην εμβολιαστεί

Ηράκλειο: Νοσηλεύτρια προσκόμισε ψευδές self test για να μην εμβολιαστεί
INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ψευδές θετικό self test προσκόμισε μία νοσηλεύτρια στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, Κρήτης όπου εργάζεται, ώστε να λάβει το πιστοποιητικό νόσησης και να αποφύγει τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Έγινε όμως αντιληπτή από την υπηρεσία της με αποτέλεσμα η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, κ. Λένα Μπορμπουδάκη, να διατάξει ΕΔΕ, όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα ekriti.gr.

Το περιστατικό το αποκάλυψε η ίδια η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, στο «Ράδιο Κρήτη», λέγοντας επίσης ότι η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια ενδεχομένως να χάσει και τη δουλειά της.

Η ΕΔΕ αναμένεται να ολοκληρωθεί ίσως και μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Η κ. Μπορμπουδάκη, μιλώντας για τον σχεδιασμό, αναφορικά με την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, που πιέζεται αφόρητα, επισήμανε ότι αγροτικοί γιατροί αλλά και γιατροί από κέντρα υγείας της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου, για παράδειγμα από το ΚΥ Καστελίου, θα μεταφερθούν προσωρινά στα ΤΕΠ του Βενιζελείου, για να ενισχύσουν το ιατρικό προσωπικό.

Σημείωσε ακόμα ότι οι μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν, σε αυτή τη φάση, έχουν να κάνουν και με τις άδειες του προσωπικού, ωστόσο, πρόσθεσε ότι όπου χρειαστεί θα γίνουν ενέργειες για την ενίσχυση των δομών.

Να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο της απόφασης για αναστολή εργασίας στους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, οι επαγγελματίες του κλάδου στα δημόσια νοσοκομεία, έχουν προθεσμία έως τις 31 Αυγούστου να σπεύσουν για να εμβολιαστούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ