ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθερος υπό όρο ο αστυνομικός που σκότωσε σκύλο στο Γαλάτσι

Ελεύθερος υπό όρο ο αστυνομικός που σκότωσε σκύλο στο Γαλάτσι
Screen Grab/ Facebook

Ελεύθερος με την επιβολή της υποχρεωτικής εμφάνισης μια φορά το μήνα σε ανακριτή αφέθηκε μετά την απολογία του ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο στο Γαλάτσι, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε πολυκατοικία.

Ο αστυνομικός απολογήθηκε για το αδίκημα της ζωοκτονίας σε βαθμό κακουργήματος και σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε πως δεν ήθελε να σκοτώσει το σκύλο αλλά βρισκόταν σε άμυνα καθώς το ζώο τον δάγκωσε.

Σημειώνεται ότι δικογραφία έχει σχηματιστεί και για τους ιδιοκτήτες του σκύλου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια σε βάρος του αστυνομικού.

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών που ανέλαβαν την υπόθεση ασχολήθηκαν και με το αν τα σκυλιά (ο ιδιοκτήτης είχε δύο σκύλους) πληρούν όλες τις υγειονομικές προϋποθέσεις και δεν έχουν σταθεί μόνο στο αν διαθέτουν βιβλιάριο παρακολούθησης από κτηνίατρο.

Ερεύνησαν σύμφωνα με πληροφορίες τις συνθήκες που ζούσαν και μάλιστα έχουν πάρει καταθέσεις από τους ενοίκους της πολυκατοικίας για το αν ο ιδιοκτήτης τους παρείχε όλα εκείνα τα στοιχεία για να παραμένουν σε συνθήκες ασφαλείας και υγείας τόσο για τα ίδια όσο και για τους ενοίκους της πολυκατοικίας.

Επίσης εξετάστηκαν μαρτυρίες ανθρώπων που ζούσαν στην πολυκατοικία και δηλώνουν φοβισμένοι και περιγράφουν περιστατικά με πρωταγωνιστές τα σκυλιά τα οποία θα ερευνηθούν από τις Αρχές.

Με βάση το νέο νόμο ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε το σκύλο διώκεται σε βαθμό κακουργήματος ενώ σήμερα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής με ανακοίνωση της απάντησε σε δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον τραυματισμό του.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι:

Σχετικά με αναφορές που αναπαράγονται σε δημοσιεύματα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περί των συνθηκών που έλαβε χώρα περιστατικό πρωινές ώρες της 12-08-2021 στο Γαλάτσι, ανακοινώνεται ότι στον εμπλεκόμενο αστυνομικό παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, λόγω δαγκώματος σκύλου στην πίσω πλευρά του δεξιού του μηρού, αρχικά από μηχανοκίνητη μονάδα του Ε.Κ.Α.Β. και ακολούθως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο για την παροχή περαιτέρω ιατρικής φροντίδας.

Εκεί πραγματοποιήθηκε καθαρισμός, περιποίηση και επίδεση του τραύματος, ενώ επίσης, του χορηγήθηκε αντιτετανικός ορός και αντιβιοτική αγωγή.

Τέλος, ο αστυνομικός, σύμφωνα με την γνωμάτευση του γιατρού, θα απέχει από τα καθήκοντά του προκειμένου να αναρρώσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ