Σταθόπουλος: Διπλασιάζονται τα κρούσματα Covid στους πυροσβέστες
Ανανεώθηκε:
«Καθημερινά έχουμε διπλασιασμό των κρουσμάτων», μεταξύ πλήρως εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων πυροσβεστών, εν μέσω της μάχης για την αντιμετώπιση των πύρινων μετώπων, δήλωσε στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών, Δημήτρης Σταθόπουλος.
Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας την είδηση ότι τουλάχιστον 10 – 15 πυροσβέστες νοσούν από κορωνοϊό, μετά τη συμμετοχή τους στις επιχειρήσεις κατάσβεσης ανά την χώρα, ο κ. Σταθόπουλος επισήμανε ότι καθημερινά υπήρχε μια μετακίνηση καθημερινά τουλάχιστον 2.500 πυροσβεστών.
«Δεν μπορείς να πεις σε ένα συνάδελφο που επιχειρεί 24ώρες το 24ωρο να κρατήσει τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται για τον κορονοϊό. Είναι ανθρωπίνως αδύνατον… γιατί βρίσκονταν μέσα στα λεωφορεία 25 -35 άτομα».
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας των Πυροσβεστών «καθημερινά έχουμε διπλασιασμό των κρουσμάτων», μεταξύ πλήρως εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων πυροσβεστών.
Απαντώντας σε ερώτηση για τον αν γνωρίζει τους λόγους που οι συνάδελφοί του δεν έχουν εμβολιαστεί ο κ. Σταθόπουλος ανέφερε ότι αρκετοί έχουν προγραμματίσει να κάνουν το εμβόλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο.
«Εμείς ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Πυροσβεστών έχουμε έκκληση όλοι να εμβολιαστούν».
Θεσσαλονίκη: Κλειστό απόψε τμήμα της Περιφερειακής λόγω εργασιών για το flyover
09:17
Κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά - Πάνω από 100 πλοία αναχωρούν από την Αττική μόνο σήμερα
09:08
Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 24 Ιουλίου - Ποιοι πάνε «ταμείο» σήμερα
08:58
Μητσοτάκης: Επιστρέφουμε το πλεόνασμα της ανάπτυξης στην κοινωνία - Παρεμβάσεις 160 εκατ. στο ΟΑΚΑ
08:53