ΕΛΛΑΔΑ

Πολιτική Προστασία: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια την Πέμπτη

Πολιτική Προστασία: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια την Πέμπτη
ΙΝΤΙΜΕ

Στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού για τον κίνδυνο πυρκαγιάς, ετέθησαν από την γ.γ. Πολιτικής Προστασίας για αύριο Πέμπτη η Αττική και Εύβοια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας πρβλέπεται για τις δύο περιοχές πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4).

Σε αυξημένη ετοιμότητα όλες οι υπηρεσίες

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Συστάσεις προς τους πολίτες

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Παράλληλα, σύμφωνα με την γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, συνεχίζεται η γενική επιφυλακή του Πυροσβεστικού Σώματος σε όλη την επικράτεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ