ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Δασκαλειό Κερατέας: Επί ποδός η Πυροσβεστική - Υποψίες για εμπρησμό

Φωτιά στο Δασκαλειό Κερατέας: Επί ποδός η Πυροσβεστική - Υποψίες για εμπρησμό
In Τime (αρχείου)

Συναγερμός στην Πυροσβεστική για πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής ώρα στο Δασκαλειό Κερατέας, στην Λαυρεωτική.

Η φωτιά που καίει χαμηλή βλάστηση επεκτάθηκε ακαριαία λογω ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Η αρχική ενημέρωση της Πυροσβεστικής:

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή καίνε ακόμα κάποιοι κορμοί και γίνεται επιχείρηση κατάσβεσης παρά τους ανέμους που επικρατούν. Κατά την ίδια πηγή υπάρχει αισιόδοξη εκτίμηση ότι θα αντιμετωπιστεί πλήρως το επόμενο διάστημα.

Λόγω της φωτιάς υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Λαυρίου και Ανω Δασκαλειού και στην επαρχιακή οδό Κερατέας Κακής Θάλασσας και Μακεδονίας.στην επαρχιακή οδό Κερατέας-Δασκαλειού ενώ όπως μετέδωσε το MEGA εκκενώθηκε για λόγους ασφαλείας ο οικισμός Μπουζαλάδες καθώς η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Όσον αφορά την αιτία εκδήλωσης της πυρκαγιάς στη σελίδα Forecast Weather Greece αναρτήθηκε βίντεο όπου υποστηρίζεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από ναυτική φωτοβολίδα που πέταξαν άγνωστοι στην περιοχή στην οποία ξεπήδησαν οι πρώτες φλόγες. Άλλοι χρήστες του Διαδικτύου, πάντως, υποστηρίζουν ότι η φωτιά μπήκε από drone, πληροφορίες που ελέγχονται από την Πυροσβεστική και θα εξεταστούν από το ανακριτικό τμήμα που θα αναλάβει τη διερεύνηση των αιτιών εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ