ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές στο Θεολόγο Μαλεσίνας: Αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή ο 14χρονος

Φωτιές στο Θεολόγο Μαλεσίνας: Αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή ο 14χρονος
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Ανατροπή στην υπόθεση των εμπρησμών που σημειώθηκαν κατά τη χρονική περίοδο από τις 5 έως τις 17 Αυγούστου στο Θεολόγο Μαλεσίνας, καθώς ο 14χρονος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή για τις φωτιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το lamiareport.gr, ο φερόμενος ως δράστης οδηγήθηκε την Πέμπτη, συνοδεία των γονιών του και ανθρώπων του Ανακριτικού Τμήματος της Π.Υ. Λαμίας, ενώπιον της αρμόδιας εισαγγελέως.

Τα δεδομένα πλέον έχουν αλλάξει, καθώς οι πληροφορίες θέλουν στην κατάθεσή του αλλά και ενώπιον της εισαγγελέως να μην παραδέχεται την εμπλοκή του στην εκδήλωση των πυρκαγιών.

Ωστόσο, βάσει του ισχύοντος νόμου, οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, με την εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας να τον παραπέμπει τελικά σε τακτική ανακρίτρια και παράλληλα να διατάσσει την υποβολή του σε παιδοψυχιατρική εκτίμηση στο Νοσοκομείο «Αγία Όλγα».

Στην προκειμένη περίπτωση, η διαδικασία προβλέπει τη μεταφορά του στο νοσοκομείο της Αθήνας, συνοδεία κοινωνικής λειτουργού, εφόσον είναι ανήλικος και έχοντας πρώτα αρνητικό τεστ κορωνοϊού από νοσηλευτικό ίδρυμα.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος του 14χρονου, Κωνσταντίνος Ζεκεντές, ζήτησε προθεσμία για να υπάρξει χρόνος να μελετηθεί το κατηγορητήριο και να ετοιμάσουν την απολογία τους.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, το απολογητικό υπόμνημα θα κατατεθεί μέχρι τις 12:00΄ το μεσημέρι της Παρασκευής, παρά το γεγονός ότι μέχρι τις 5:00' το απόγευμα της Πέμπτης δεν είχε στα χέρια του τη δικογραφία.

Οι γονείς του 14χρονου με την πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου, παραπέμφθηκαν σε τακτική δικάσιμο που ορίστηκε για τις 7 Οκτωβρίου 2021.

Οι κατηγορίες αντίθετα που βαραίνουν τον 14χρονο είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, καθώς οι πράξεις που του αποδίδονται, εκτός από τις πολύ μεγάλες υλικές ζημιές που προκάλεσαν, έθεσαν σε κίνδυνο ακόμη και ανθρώπινες ζωές.

Επίσης ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός, από πυροσβέστες, αστυνομικούς, στρατιώτες και ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας των ΟΤΑ, βρισκόταν επί 12 ημέρες καθηλωμένος στην περιοχή προσπαθώντας να προστατέψουν την περιοχή από πράξεις εμπρησμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ