ΕΛΛΑΔΑ

Βρέθηκαν υπολείμματα φωτοβολίδας στην πυρκαγιά του Δασκαλειού Κερατέας - Καταγγελία μάρτυρα

Βρέθηκαν υπολείμματα φωτοβολίδας στην πυρκαγιά του Δασκαλειού Κερατέας - Καταγγελία μάρτυρα
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Διαπιστωμένος εμπρησμός ήταν η φωτιά που ξέσπασε τη νύχτα στο Δασκαλειό Κερατέας θέτοντας σε συναγερμό την πυροσβεστική.

Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ανέμων με κατεύθυνση προς τα σπίτια, όμως οριοθετήθηκε πριν επεκταθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του Πυροσβεστικού Σώματος, έχουν ήδη βρεθεί υπολείμματα φωτοβολίδας στο σημείο από το οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά και βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες της Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) σε συνεργασία με την Κρατική Ασφάλεια της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό των δραστών.

Ειδικότερα, γύρω στις 02:00 τα ξημερώματα, έγινε άμεσα κινητοποίηση από την Πυροσβεστική, μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς σε δασική έκταση δίπλα στα σπίτια στο Δασκαλειό Κερατέας και συγκεκριμένα στο δεύτερο λιμανάκι, όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Επιτόπου έσπευσαν 27 πυροσβέστες με 12 πυροσβέστες οι οποίοι έσβησαν γρήγορα την φωτιά, η οποία όμως έκαψε περίπου 60-70 στρέμματα με πουρνάρια και άλλη χαμηλή βλάστηση. Το ευτύχημα ήταν ότι δεν είχε δυνατούς ανέμους και το αεράκι που φυσούσε κατηύθυνε την φωτιά μακριά από τα σπίτια.

Όπως κατήγγειλαν κάτοικοι είδαν δύο φωτοβολίδες που έπεσαν από τον ουρανό και μετά ξέσπασε η πυρκαγιά, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες και για ένα αυτοκίνητο που απομακρύνθηκε από την περιοχή.

Οι υπάλληλοι της ΔΑΕΕ του Πυροσβεστικού Σώματος που πήγαν στο σημείο για τη διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιάς, βρήκαν πράγματι υπολείμματα φωτοβολίδας που επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες των κατοίκων, ενώ στις έρευνες μπήκε και η ΕΛ.ΑΣ που εξετάζει τα στοιχεία και αναζητά τους δράστες.

Η αρχική ενημέρωση της Πυροσβεστικής:

Μαρτυρία: Είδα τους εμπρηστές

Με τα ίδια του τα μάτια είδε ένας νεαρός άνδρας το ξέσπασμα της φωτιάς στο Δασκαλειό ο οποίος μίλησε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 για το περιστατικό.

Ο αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος κάλεσε την Πυροσβεστική, είπε -μεταξύ άλλων- ότι δύο άνδρες έριξαν φωτοβολίδα προς το βουνό, ενώ μίλησε ξεκάθαρα για εμπρησμό αφού η πλαγιά... λαμπάδιασε μέσα σε δευτερόλεπτα. «Πιστεύω ότι στο σημείο είχε πέσει καυστικό υγρό», είπε χαρακτηριστικά.

«Ήμουν στο μπαλκόνι και ξαφνικά μια φωτοβολίδα πέρασε πάνω από το σπίτι και κατέληξε μέσα στη θάλασσα. Αρχικά δεν έδωσα σημασία γιατί στην περιοχή γίνονται πάρτι, ωστόσο αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι ένα αυτοκίνητο κατέβηκε την κατηφόρα με μεγάλη ταχύτητα», τόνισε αρχικά ο αυτόπτης μάρτυρας.

Και συνέχισε: Μόλις έφτασε σε ένα συγκεκριμένο σημείο έριξε τη φωτοβολίδα μέσα στο δάσος. Ήταν δύο άτομα, ο συνοδηγός έριξε τη φωτοβολίδα. Με του που έπεσε η φωτοβολίδα όλη η πλαγιά πήρε φωτιά, η ρίψη ήταν στοχευμένη. Πιστεύω ότι στο σημείο είχε πέσει καυστικό υγρό, δεν γίνεται να πάρει όλη η πλαγιά φωτιά με μία φωτοβολίδα. Ακούστηκε ένα «παφ» και το μήκος της φωτιάς ξεπέρασε τα 200 μέτρα και ανέβαινε προς τα σπίτια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ