ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός – Μαγιορκίνης: Κρούει με παραδείγματα τον κώδωνα κινδύνου για τους ανεμβολίαστους

Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Αναρτώντας αξονικές τομογραφίες στον λογαριασμό του στο Facebook, o επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμώνων Γκίκας Μαγιορκίνης, καταδεικνύει τις βλάβες που μπορεί να προκαλέσει στους πνεύμονες η Covid-19 ακόμα και σε νέους χωρίς υποκείμενα νοσήματα, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση για εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μαγιορκίνης δημοσίευσε φωτογραφίες από αξονικές τομογραφίες νέων κάτω από 18 έτη με Covid-19 (18 ετών, 15 ετών, 14 ετών και 8 ετών), εξηγώντας ότι κανένας ασθενής δεν είχε υποκείμενα νοσήματα ή ανοσοκαταστολή.

«Οι ασθενείς δεν χρειάστηκαν συμπληρωματικό οξυγόνο, διασωλήνωση ή ΜΕΘ. Πρόκειται για απλά κοινά περιστατικά Covid-19. Ωστόσο έχουν πολύ "εντυπωσιακές" βλάβες και είναι άγνωστο τι θα προκαλέσουν αυτές οι βλάβες σε βάθος χρόνου» σχολάζει.

«Για την πλειονότητα του κόσμου το ερώτημα είναι απλό: Θέλουν να υποβάλουν τους πνεύμονές τους σε αυτές τις βλάβες για να δουν αν αντέχουν; Και αν αντέξουν την πρόκληση (όπως προβλέπεται ότι θα αντέξουν οι περισσότεροι νέοι) θέλουν να δουν πόσα χρόνια ή αντοχές έχασαν στην πορεία; Με το εμβόλιο προστατεύουμε τους πνεύμονές μας από βαρύτατη καταπόνηση!» καταλήγει ο κ. Μαγιορκίνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Metlen: Εξαγοράζει 6ο εργοστάσιο στον Βόλο - Ενισχύει τις επενδύσεις στην αμυντική βιομηχανία

ΕΛΛΑΔΑ

Σάλος για διαφήμιση ΑΙ με τον Γιώργο Παπαδάκη από μαγαζί εστίασης στη Μεσσήνη: Τι απαντά ο ιδιοκτήτης

ΕΛΛΑΔΑ

Άγιος Δημήτριος: Πυροβολισμοί σε ψητοπωλείο τα ξημερώματα - Τραύματα από σφαίρες σε δύο άτομα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης σε αγρότες: «Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να λειτουργεί με τελεσίγραφα - Δύο συναντήσεις αύριο, περιμένουμε τα ονόματα των συμμετεχόντων»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ακατανόητο οι αγρότες να μην έρθουν στον διάλογο» λέει ο Χατζηδάκης μετά το αλαλούμ με τις επιτροπές (vids)

ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Νέα «κόκκινη γραμμή» για τη συνάντηση με Μητσοτάκη - «Δεν πάμε χωρίς εκπροσώπηση 25+10»

ΕΛΛΑΔΑ

Αποκολλήθηκε τμήμα γέφυρας στη Νέα Ιωνία - Ειδικό κλιμάκιο θα ελέγξει τη στατικότητα

ΧΡΗΜΑ

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Φεβρουαρίου- Οι ημερομηνίες ανά Ταμείο

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης