ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στα Βίλια: Συναγερμός στην Πυροσβεστική - Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Φωτιά στα Βίλια: Συναγερμός στην Πυροσβεστική - Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή
Σπύρος Μελισσάρης/ CNN GREECE

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για τη νέα μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Κάζα με τους κατοίκους του οικισμών Βιλίων και Προφήτη Ηλία να λαμβάνουν μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, η φωτιά οριοθετήθηκε στο νότιο κομμάτι, και στο δυτικό κομμάτι δίνεται μάχη αυτή τη στιγμή να μην επεκταθεί σε Κιθαιρώνα και Βίλια, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως βρίσκεται κοντά σε σπίτια.

Το μήνυμα του 112 καλεί τους πολίτες να κατευθυνθούν προς την περιοχή Ψάθα και την Μάνδρα, ενώ ήδη αρχίσει να γίνονται εκτροπές κυκλοφορίας από την Τροχαία.

Όπως αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία σε ανακοίνωσή της για την περιοχή των Βιλίων, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική οδό Ελευσίνας-Θηβών, από το ύψος του κόμβου Βιλίων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.

Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 73 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν 6 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που φτάνουν έως και σε 8 μποφόρ που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ότι το μέτωπο που ξεκίνησε από την περιοχή Κάζα επεκτάθηκε πολύ γρήγορα και τώρα εκτείνεται περί τα 2,5 με 3 χλμ.

«Οι ισχυροί άνεμοι είναι το ζήτημα αυτή τη στιγμή» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης και ανέφερε ότι οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής για τον περιορισμό της φωτιάς είναι υπεράνθρωπες.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα για πέντε Περιφέρειες

Υπενθυμίζεται πως ιδιαίτερα υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα, Δευτέρα σε πέντε Περιφερειακές Ενότητες.

Σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

- Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)

- Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)

- Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)

- Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Μυτιλήνης, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

- Περιφέρεια Κρήτης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ