ΕΛΛΑΔΑ

Εμβολιασμός - Γεωργαντάς: 106.000 νέοι έκλεισαν ραντεβού μέσα σε μια εβδομάδα

Εμβολιασμός - Γεωργαντάς: 106.000 νέοι έκλεισαν ραντεβού μέσα σε μια εβδομάδα

Αντιστροφή του κλίματος της καλοκαιρινής κάμψης των εμβολιασμών έναντι του κορωνοϊού παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες. Όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γεώργιος Γεωργαντάς, μέσα σε μια εβδομάδα, 106.000 νέοι έκλεισαν ραντεβού για εμβολιασμό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργαντάς δήλωσε στον ΣΚΑΙ ότι από την Δευτέρα 16 Αυγούστου έως χθες 23 Αυγούστου, 106.000 νέοι -κάθε ηλικίας- έχουν κλείσει το ραντεβού για εμβολιασμό.

Χθες, Δευτέρα, όπως είπε κλείστηκαν 26.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό από νέους ανθρώπους.

«Τη Δευτέρα θα έχουμε ξεπεράσει τα 6 εκατομμύρια εμβολιασμένους με τη μια δόση», είπε.

Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς στο σπίτι όπως είπε ο Γεώργιος Γεωργαντάς, από τους 6.200 που ζήτησαν να εμβολιαστούν στα σπίτια τους, έχουν εμβολιαστεί οι 5.050.

Την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού έναντι του κορωνοϊού προτείνει ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής Πνευνομονολογίας τάχθηκε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού στον στενό κρατικό μηχανισμό από τον οποίο εξαρτάται η ασφάλεια και η ζωή όλων, όπως όσοι και όσες υπηρετούν στον στρατό και την αστυνομία.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού θα πρέπει να περάσει και σε τομείς του ιδιωτικού τομέα, όπως τα καταστήματα και υπηρεσίας υγειονομικού ενδιαφέροντος, φέρνοντας σαν παράδειγμα τον τουριστικό τομέα.

Αναφερόμενος σε όσους αρνούνται να εμβολιαστούν, τόνισε πως είναι σαν κάποιος να ζητάει να περνάει τον κόκκινο σηματοδότη, υποσχόμενος να προσέχει.

«Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να του επιτραπεί από την κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σχετικά με την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, σημείωσε πως θα πρέπει να γίνει σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας και σε ευπαθείς ομάδες, καθώς αυτοί αντιμετωπίζουν προβλήματα εξασθενημένου συστήματος κυτταρικής ανοσίας, της λεγόμενης αναμνηστικής ανοσίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ