ΕΛΛΑΔΑ

Δ. Παπαγγελόπουλος: "Λερναία Ύδρα η διαφθορά"

Δ. Παπαγγελόπουλος: "Λερναία Ύδρα η διαφθορά"
Ο Δ. Παπαγγελόπουλος στις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή EUROKINISSI

Σαφή προειδοποίηση προς τους εισαγγελικούς λειτουργούς να είναι προσεχτικοί κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αρμόδιος για θέματα διαφθοράς Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, αφήνοντας να εννοηθεί πως εάν χρειαστεί θα προβεί και σε αποκαλύψεις.

«Γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα στην Δικαιοσύνη και τερτίπια που χρησιμοποιούνται για την παρεμπόδιση του έργου της», ανέφερε χαρακτηριστικά, φροντίζοντας πάντως, να ξεκαθαρίσει πως τιμά τη συντριπτική πλειοψηφία των εισαγγελέων.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος εξήγγειλε την αναβάθμιση και ενίσχυση ρόλου των εισαγγελέων διαφθοράς και οικονομικού εγκλήματος και ζήτησε τη συνδρομή όλων των πολιτικών δυνάμεων, ώστε να αντιμετωπιστεί η διαπλοκή και η διαφθορά.

«Η διαφθορά είναι βδέλλα που μας απομυζά, αλλά και λερναία ύδρα που κόβεις ένα κεφάλι και εμφανίζεται άλλο», είπε και πρόσθεσε πως η εξουδετέρωσή της απαιτεί τη συνεργασία όλου του πολιτικού κόσμου. «Δεν είναι στοίχημα, είναι δέσμευση και έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να απαλλαγούμε από τη γάγγραινα αυτή», είπε.

Ο αναπληρωτής υπουργός άνοιξε την ομιλία του με την φράση του Τζουζέπε Τομάζι ντι Λαμπεντούζα στο μυθιστόρημα «Γατόπαρδος»: «αν θέλουμε να μην αλλάξει τίποτε, πρέπει όλα ν' αλλάξουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ