ΕΛΛΑΔΑ

Κοντοζαμάνης: Η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού είναι στο τραπέζι

Κοντοζαμάνης: Η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού είναι στο τραπέζι
ΙΝΤΙΜΕ

Στο «τραπέζι» βρίσκεται η επέκταση του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη.

«Η επέκταση της υποχρεωτικότητας είναι κάτι που βρίσκεται στο τραπέζι. Εφόσον οι συνθήκες το επιβάλλουν, μπορούμε να το προχωρήσουμε, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις. Αυτό που κάνουμε είναι να εκμεταλλευτούμε το βασικό όπλο που έχουμε στα χέρια μας, το εμβόλιο», ήταν τα λόγια του στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

«Μοναδικό μας όπλο το εμβόλιο»

Ο κ. Κοντοζαμάνης μίλησε επίσης και για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού. Τόνισε ότι το εμβόλιο είναι το μοναδικό μας όπλο για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Παράλληλα υποστήριξε ότι «ζούμε στην πανδημία τον ανεμβολίαστων, γιατί εκείνοι κινδυνεύουν περισσότερο. Έχουμε την πλευρά της επιστήμης και την πλευρά των fake news. Εμείς είμαστε με την επιστήμη», τόνισε.

Στη συνέχει, σχολιάζοντας τα νέα μέτρα, ξεκαθάρισε ότι δεν μιλάμε για διαχωρισμό των πολιτών.

«Είναι αυτονόητο ότι οι εμβολιασμένοι πρέπει να αντιμετωπιστούν διαφορετικά από τους ανεμβολίαστους. Οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν να νοσήσουν και αυτοί πρέπει να εμβολιαστούν. Ένας εμβολιασμένος έχει 13 φορές μικρότερη πιθανότητα εφόσον νοσήσει να διασωληνωθεί. Το σύστημα δεν είναι στο σημείο που θα λέγαμε ότι είναι στο κόκκινο. Είμαστε ανά πάσα στιγμή σε ετοιμότητα. Από τα στοιχεία που έχουμε, η πίεση είναι πολύ μικρότερη όταν έχουμε να κάνουμε με εμβολιασμένους συμπολίτες μας.

Παίρνεις μέτρα, σου λένε πρέπει να πείσεις τον κόσμο. Προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο, μας λένε πρέπει να πάρετε μέτρα. Εμείς όταν ξεκίνησε η εκστρατεία του εμβολιασμού, ξεκινήσαμε από τους υγειονομικούς. Είναι καθήκον πάνω απ’ όλα. Οι υγειονομικοί έχουν ανταπεξέλθει σε αυτό το κάλεσμα, το ποσοστό εμβολιασμών τους είναι υψηλός και αναμένουμε μέσα στις επόμενες ημέρες να αυξηθεί κι άλλο», δήλωσε.

Υπάρχει επάρκεια για τρίτη δόση εμβολίου

Ο κ. Κοντοζαμάνης μίλησε για τις αναστολές ανεμβολίαστων εργαζομένων στο ΕΚΑΒ. Υποστήριξε ότι θα γίνει ανακατανομή των δυνάμεων αν οι εργαζόμενοι δεν εμβολιαστούν. «Γνωρίζουμε που υπάρχουν τα προβλήματα, αλλά πιστεύω ότι στην πορεία οι υγειονομικοί θα ανταποκριθούν στο καθήκον τους και θα εμβολιαστούν», τόνισε.

Τέλος σχετικά με την τρίτη δόση του εμβολίου, ο αναπληρωτής υπουργός ξεκαθάρισε ότι υπάρχει επάρκεια. «Έχουμε ένα χαρτοφυλάκιο εμβολίων που διασφαλίζει την πρόσβαση των πολιτών σε αυτά», δήλωσε. «Έχουμε την επάρκεια των εμβολίων για να προχωρήσουμε στην τρίτη δόση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ