ΕΛΛΑΔΑ

Μεσαρά: Ενταση και λιποθυμίες στα δικαστήρια κατά τη μεταφορά του 27χρονου δολοφόνου

Μεσαρά: Ενταση και λιποθυμίες στα δικαστήρια κατά τη μεταφορά του 27χρονου δολοφόνου
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στον εισαγγελέα βρίσκεται ο 27χρονος που το βράδυ της Δευτέρας εκτέλεσε εν ψυχρώ τον 38χρονο Νίκο στο σπίτι του στο Πετροκεφάλι Μεσαράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, στο Δικαστικό Μέγαρο έχουν ήδη συγκεντρωθεί συγγενείς του άτυχου κτηνοτρόφου κρατώντας φωτογραφίες του θύματος.

Oταν ο 27χρονος έφτασε μπροστά από τα δικαστήρια οι συγγενείς του 39χρονου ξέσπασαν στη θέα του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου, ενώ λιποθύμησε η μητέρα του θύματος.

dikastiria-dolofonia-petrokefali8-2048x947.webp
Πηγή: creta24.gr

«Φονιά» φώναζαν κάποιοι, ενώ άλλοι απευθύνονταν στους αστυνομικούς που προσπαθούσαν να τους συγκρατήσουν, ώστε να μην φτάσουν κοντά στο δράστη, λέγοντας «αφήστε μας».

dikastiria-dolofonia-petrokefali7-2048x947.webp
Πηγή: creta24.gr

Μαζί με τον 27χρονο στον εισαγγελέα θα βρεθεί και ο 30χρονος ομοεθνής του που σύμφωνα με την κατάθεση του καθ’ ομολογίαν δράστη ήταν εκείνος που του προμήθευσε την καραμπίνα με την οποία σκότωσε τον άτυχο κτηνοτρόφο.

Συγκλονίζει η μαρτυρία του επιχειρηματία που πήγε να «μπλέξει» ο δολοφόνος

Συγκλονίζει η μαρτυρία του 38χρονου γνωστού επιχειρηματία της Μεσαράς που βρέθηκε «μπλεγμένος» στη δολοφονία του 39χρονου Νίκου στο Πετροκεφάλι.

Ο 38χρονος ήταν από τους τελευταίους που είδε ζωντανό τον άτυχο κτηνοτρόφο με τον 27χρονο να καταθέτει στις αρχές ότι αυτός ήταν ο δολοφόνος.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί κατά την διάρκεια της προανάκρισης διαπίστωσαν την πλεκτάνη που στήνεται σε βάρος του με τα στοιχεία τελικά να αποδεικνύουν πως ο δράστης της εν ψυχρώ εκτέλεσης του 39χρονου Νίκου ήταν ο 27χρονος Ρουμάνος εργάτης του.

Η συνάντηση που «έμπλεξε» τον 38χρονο επιχειρηματία

Ο 38χρονος επιχειρηματίας πήγε το βράδυ της Κυριακής στο σπίτι του 39χρονου όπου και τον συνάντησε. Όπως ο ίδιος τόνισε, μιλώντας στην εφημερίδα «Πατρίς», η συνάντηση αυτή κράτησε δέκα με δεκαπέντε λεπτά και δεν είχε την κατάληξη που ο επιχειρηματίας ήθελε.

«Εγώ πήγα με όμορφο τρόπο γιατί είχαμε μια διαφορά οικονομικής φύσης με το θύμα. Δεν τα βρήκαμε και αποχώρησα. Μάλιστα, ο σκοπός μου δεν ήταν να περάσω από εκεί επί τούτου. Επέστρεφα με το αυτοκίνητο από κάπου όπου βρισκόμουν και σταμάτησα για να συναντηθώ με το θύμα.

Μάλιστα, στο αυτοκίνητο μαζί μου, ήταν και δύο άλλα άτομα. Αφού τελικώς δεν υπήρξε αποτέλεσμα, έφυγα από το σημείο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο 38χρονος.

Σε αυτή τη συνάντηση ήταν μπροστά και ο 27χρονος Ρουμάνος εργάτης που βοηθούσε τον 39χρονο Νίκο τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ο νεαρός από τη Ρουμανία από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε το έγκλημα είπε στους αστυνομικούς ότι κι εκείνος κινδύνευσε και πως ο δράστης πυροβόλησε προς το σπίτι που μένει -δίπλα στη μάντρα- και ότι σώθηκε γιατί κλείστηκε μέσα εκεί.

Ως μοναδικός «μάρτυρας» ο 27χρονος κλήθηκε στο αστυνομικό τμήμα των Μοιρών για να καταθέσει. Εκεί, άρχισε να «δίνει» με το «καλημέρα» τον επιχειρηματία.

«Ήρθαν ξαφνικά στην επιχείρησή μου αστυνομικοί και έκαναν έρευνα. Μου ζήτησαν να τους ακολουθήσω στο τμήμα για να με εξετάσουν για το εάν γνωρίζω κάτι για την υπόθεση» σχολίασε ο 38χρονος επιχειρηματίας.

Στο αστυνομικό τμήμα όπου μεταφέρθηκε ο Μεσσαρίτης επιχειρηματίας ήρθε σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Ρουμάνο. Ο τελευταίος με τον που τον είδε είπε στους αστυνομικούς ότι έχει απέναντί του το …δολοφόνο!

Ο επιχειρηματίας αναφέρει χαρακτηριστικά για τη συνάντηση αυτή: «Μόλις μπήκα στο αστυνομικό τμήμα κατάλαβα εξαρχής ότι έχω να κάνω με έναν άνθρωπο που κρύβει κάτι. Κι εγώ αλλά και οι αστυνομικοί διαπιστώσαμε ότι «έτρεμε σαν το ψάρι». Μπέρδευε τα λόγια του, έδειχνε να τα έχει χάσει. Όμως βλέποντάς με είπε: «αυτός είναι που ήρθε το βράδυ της Κυριακής και απείλησε τον Νίκο ότι θα τον σκοτώσει εάν δεν του επιστρέψει τα χρήματα που του χρωστάει. Και δεν ήρθε μόνο το βράδυ της Κυριακής, αλλά ήρθε και στο σπίτι του και τη Δευτέρα το μεσημέρι για τον ίδιο λόγο».

Ο επιχειρηματίας έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του, ακούγοντας τα ψέματα του Ρουμάνου. « Έλεγε παραμύθια μπροστά σε όλους, αλλά πιστεύω ότι οι αστυνομικοί τον είχαν καταλάβει εξαρχής και ήθελαν να δουν πού το πάει και πώς θα τον «δέσουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ