ΕΛΛΑΔΑ

Εκκλησία στην Κρήτη μετατρέπεται σε εμβολιαστικό κέντρο

Εκκλησία στην Κρήτη μετατρέπεται σε εμβολιαστικό κέντρο
ΙΝΤΙΜΕ

«Από την αρχή ήθελα να βοηθήσω σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση που βρίσκεται η ανθρωπότητα, διότι η εκκλησία ενδιαφέρεται για τον άνθρωπο, ψυχή τε και σώματι», τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινή παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη ο πατέρας Ανδρέας Καλιοντζάκης, ο οποίος αποφάσισε να μετατρέψει σε εμβολιαστικό κέντρο τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στις Αρχάνες Ηρακλείου Κρήτης. 

Το ραντεβού για εμβολιασμό με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson ορίστηκε για τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021 από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή από κάθε περιοχή της Κρήτης, δίνοντας ονοματεπώνυμο και ΑΜΚΑ μέχρι την Τρίτη 31 Αυγούστου. Ο πατέρας Ανδρέας δήλωσε ότι προσπαθεί να πείσει τους αρνητές, σημειώνοντας ότι οι περισσότεροι από όσους – μέχρι στιγμής - έχουν δηλώσει συμμετοχή ήταν αντίθετοι με τα εμβόλια.

«Ορισμένοι παραμένουν ανένδοτοι. Σέβομαι την άποψή τους, δεν εκβιάζουμε κανέναν», υπογράμμισε. Ο εφημέριος αποκάλυψε ότι έλαβε τη σχετική απόφαση σε ένα τηλεοπτικό πάνελ όπου βρέθηκε πρόσφατα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας και διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης, Νίκο Τζανάκη, ο οποίος βοήθησε για την υλοποίηση μέσω της Περιφέρειας Υγείας Κρήτης.

«Το ευαγγέλιο μας προτρέπει να φυλάμε το σώμα μας ως κατοικία της ψυχής. Δηλαδή, έχουμε υποχρέωση να προστατεύουμε την υγεία μας. Έχοντας υπόψιν αυτό το χωρίο του ευαγγελίου, σκέφτηκα ότι και η εκκλησία πρέπει να βοηθήσει», επισήμανε ο πατέρας Ανδρέας. Κάλεσε τους πιστούς να μην μπερδεύουν την πίστη με την επιστήμη.

«Πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις της επιστήμης, ειδικά όταν αφορούν την υγεία του ανθρώπου. Δεν έχει καμία σχέση η εκκλησία με αυτά που λέγονται για τσιπάκια κτλ», είπε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που υπάρχουν, λέγοντας ότι «κάποιος μου έγραψε χθες το βράδυ στο facebook να μην το τολμήσω γιατί – όπως ισχυρίστηκε -είναι παραβίαση της πίστης, γιατί φτιάχνουν τα εμβόλια από έμβρυα και μωρά παιδιά».

«Εγώ όμως θέλω να βοηθήσω τον άνθρωπο, γιατί κάθε ημέρα πεθαίνουν εκατοντάδες συνάνθρωποί μας. Οι ενορίτες το έχουν αγκαλιάσει όλοι, έχουν ενθουσιαστεί», ανέφερε ο εφημέριος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ