ΕΛΛΑΔΑ

Γεωργαντάς: Έξι εκατ. πολίτες θα έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση μέχρι τέλος Αυγούστου

Γεωργαντάς: Έξι εκατ. πολίτες θα έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση μέχρι τέλος Αυγούστου
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Έξι εκατομμύρια πολίτες θα έχουν λάβει με τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου έναντι του κορωνοϊού μέχρι το τέλος του Αυγούστου, εκτίμησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε ότι ο αριθμός των ραντεβού που κλείνονται για τον εμβολιασμό των πολιτών έχει διπλασιαστεί από τις 16 Αυγούστου και κάθε μέρα κλείνονται 25.000 έως 30.000 ραντεβού.

Αναφερθείς στον εμβολιασμό των παιδιών, ο υφυπουργός ανέφερε ότι στην ηλικιακή ομάδα 12-14 ετών έχουν εμβολιαστεί 26.000 παιδιά και στην ομάδα 15-17 έχουν εμβολιαστεί 60.000 παιδιά.

Χαρακτήρισε καθοριστικό μήνα τον Σεπτέμβρη λέγοντας πως εάν συνεχιστεί η αυξητική τάση στα νέα ραντεβού τότε ενδεχομένως να φτάσουμε στους 7 εκατ. εμβολιασμένους πολίτες.

Κατέληξε, λέγοντας ότι το υπουργείο είναι τεχνικά έτοιμο εφόσον ξεκινήσει ο εμβολιασμός με τρίτη δόση για ειδικές κατηγορίες πολιτών.

Αρχές Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι αναμνηστικές δόσεις

Αρχές Σεπτεμβρίου αναμένται στην Ελλάδα η έναρξη χορήγησης αναμνηστικής δόσης αποκλειστικά με mRNA εμβόλια, δηλαδή με τα σκευάσματα Pfizer και Moderna, αρχικά σε ομάδες ασθενών υψηλού κινδύνου.

Στόχος είναι η θωράκιση των ατόμων που λόγω νόσου ή θεραπείας δεν μπόρεσαν να έχουν ικανοποιητική αντισωματική ανταπόκριση μετά από τους βασικούς εμβολιασμούς, καθώς και επανενεργοποίηση της ανοσοανταπόκορισης ώστε να δημιουργηθούν υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων που -συμφωνα με μελέτες- δείχνουν να μειώνονται με την πάροδο του χρόνου.

Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει η αναμνηστική δόση να χορηγείται τέσσερις εβδομάδες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού για συγκεκριμένες ομάδες ασθενών υψηλού κινδύνου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ