ΕΛΛΑΔΑ

Πούλμαν περιμένουν να μεταφέρουν τους πρόσφυγες από το λιμάνι

Πούλμαν περιμένουν να μεταφέρουν τους πρόσφυγες από το λιμάνι
CNN GREECE

Περίπου στις 9 το πρωί έφτασαν δυο πούλμαν στη πύλη Ε3 του Πειραιά με σκοπό να μεταφέρουν όσους πρόσφυγες θέλουν στο κέντρο φιλοξενίας στην Κατερίνη.

Μάλιστα έξω από το λεωφορείο υπάρχει ένα χαρτί που τους δείχνει με φωτογραφία πως είναι το κέντρο φιλοξενίας όπου πρόκειται να μεταφερθούν.

final

Παρόλα αυτά είναι ελάχιστοι, μετρημένοι στα δάχτυλα, αυτοί που έχουν βάλει τα πράγματα τους στα λεωφορεία και αναμένουν την αναχώρηση.Συγκεκριμένα, 46 πρόσφυγες, όλοι από την Συρία, έχουν μπει στο πούλμαν για Κατερίνη.

final 20160407121827476

IMG 0026
final 20160407121828000

Μεταφορά προσφύγων εντός του λιμανιού

Εν τω μεταξύ, ένα λεωφορείο στο λιμάνι μετέφερε περίπου 30 πρόσφυγες από την Πύλη Ε3 στις πύλες Ε1 και Ε2.Ο σχεδιασμός των αρχών είναι να αδειάσει η Πύλη Ε3 από τους πρόσφυγες, μέχρι να μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας στην Αττική.

IMG 9973

Ο λόγος είναι ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι το πιο επικίνδυνο στο λιμάνι και οι αρχές θέλουν να το αδειάσουν γιατί υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.

IMG 9974

Υπενθυμίζεται ότι χθες επικράτησε ένταση στο λιμάνι, έπειτα από την ενημέρωση στους πρόσφυγες, από τους τρεις γγ υπουργείων (Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βασίλειου Παπαδόπουλου, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτου Φιλιππάκου, και Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Ταφύλη) με τη βοήθεια εκπροσώπων μεταναστών στην Ελλάδα σχετικά με την μεταφορά τους σε άλλο σημείο του λιμανιού έως ότου μεταφερθούν σε κέντρα φιλοξενίας.

Στόχος είναι πειστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν εκεί, προκειμένου να επιβιβαστούν σε πούλμαν και να μεταφερθούν σε άλλα σημεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ