ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Από σήμερα ξεκινούν οι πιλοτικοί εμβολιασμοί έξω από εκκλησίες

Κορωνοϊός: Από σήμερα ξεκινούν οι πιλοτικοί εμβολιασμοί έξω από εκκλησίες
ΙΝΤΙΜΕ

Όλα τα μέσα χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να πείσει περισσότερους πολίτες να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού ρίχνοντας «στη μάχη» τις εκκλησίες αλλά και τους ιδιώτες γιατρούς

«Κινητά συνεργεία θα πραγματοποιούν πιλοτικά εμβολιασμούς στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη έξω από ιερούς ναούς σε πλατείες από την Κυριακή που μάς έρχεται (29 Αυγούστου)» ανακοίνωσε προ ημερών μέσω του ΣΚΑΪ ο Βασίλης Κικίλας.

Ωστόσο, σήμερα εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν μόνο στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην εκκλησία στις Αρχάνες.

Από την μεθεπόμενη Κυριακή κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιούν πιλοτικά εμβολιασμούς στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη έξω από ιερούς ναούς και σε πλατείες.

Εμβολιασμοί και από ιδιώτες γιατρούς

Παράλληλα, σε λίγες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί και από ιδιώτες γιατρούς.

Όπως εξήγησε τις προηγούμενες ημέρες ο γγ του υπ. Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, τις επόμενες μέρες ιδιώτες γιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού στους ασθενείς τους αλλά και να προμηθευτούν εμβόλια ώστε να προχωρούν σε εμβολιασμούς στα ιατρεία τους ή κατ’ οίκον, σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα συμμετέχουν 1.000 γιατροί.

Στο θέμα αναφέρθηκε χτες και ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς λέγοντας ότι από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί από ιδιώτες γιατρούς είτε στα ιατρεία τους είτε στα σπίτια των πολιτών. Σημείωσε δε ότι έχουν ήδη γίνει 5.000 εμβολιασμοί.

Σχετικά με την επάρκεια των εμβολίων, ο υφυπουργός τόνισε ότι είναι διαθέσιμα όσα χρειάζονται για να εμβολιαστεί οποιοσδήποτε αν όχι αυθημερόν, την επόμενη ημέρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ