ΕΛΛΑΔΑ

Μανωλόπουλος: Δεν θα έπρεπε ανεμβολίαστοι καθηγητές να μπαίνουν στις αίθουσες

Μανωλόπουλος: Δεν θα έπρεπε ανεμβολίαστοι καθηγητές να μπαίνουν στις αίθουσες
ΙΝΤΙΜΕ

Μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών έστειλε ο καθηγητής Φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι η επιφυλακτικότητα των γονέων θα αρχίζει να αντιστρέφεται και τους κάλεσε σιγά – σιγά να σκεφτούν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση όπου υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Ο κ. Μανωλόπουλος ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι ο εμβολιασμός των παιδιών αποτελεί μια συνθήκη για ομαλή εκπαίδευση, ειδάλλως όπως είπε, «φοβάμαι ότι θα ανοίξουν τα σχολεία για να κλείσουν».

«Κάθε παιδί, καθένας που εμβολιάζεται κερδίζουμε κάτι και σαν κοινωνία και το ίδιο το άτομο που εμβολιάζεται», σημείωσε.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι καθηγητές και δάσκαλοι που δεν έχουν εμβολιαστεί δεν πρέπει να μπαίνουν στις σχολικές αίθουσες και να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αντιεμβολιαστικό κήρυγμα ή κήρυγμα φόβου στα παιδιά.

«Πέρα από το υγειονομικό κομμάτι νομίζω ότι είναι λάθος εκπαιδευτικά. Άνθρωποι που είναι είτε αντιεμβολιαστές, είτε φοβούνται, να μπαίνουν (στην τάξη) και στην ερώτηση των μαθητών ‘’γιατί δεν έχετε εμβολιαστεί’’ να κάνουν αντιεμβολιαστικό κήρυγμα ή κήρυγμα φόβου στα παιδιά, που στο σπίτι προσπαθούμε να τα εκπαιδεύσουμε να σκέφτονται ορθολογικά και σωστά» σημείωσε ο κ. Μανωλόπουλος.

Το άνοιγμα των σχολείων είναι προ των πυλών και φέτος πρόκειται να επαναλειτουργήσει η δια ζώσης διδασκαλία, δήλωσε νωρίτερα η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή.

Σύμφωνα με την ίδια, μεγάλη είναι η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών στους εμβολιασμούς, ενώ ένα ποσοστό της τάξης περίπου 20% δεν έχει εμβολιαστεί και γι’ αυτό χρειάζεται να παρθούν μέτρα, όπως ο εργαστηριακός έλεγχος των εκπαιδευτικών με δική τους ευθύνη και δαπάνη.

Όπως τόνισε προς το παρόν δεν εξετάζεται υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών.

Η κ. Μακρή αναφέρθηκε και στους εμβολιασμούς των μαθητών. Οι μαθητές άνω των 12 ετών μπορούν να εμβολιαστούν και συνεπώς γι’ αυτούς θα δοθούν δωρεάν self test. Τα ποσοστά εμβολιασμού στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα αυξάνονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ