ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Εξετάζεται η εμπλοκή δύο ιερωμένων στη σεξουαλική κακοποίηση 18χρονου ΑμεΑ

Κρήτη: Εξετάζεται η εμπλοκή δύο ιερωμένων στη σεξουαλική κακοποίηση 18χρονου ΑμεΑ
ΙΝΤΙΜΕ

Εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και ξυλοδαρμού 19χρονου ΑμεΑ σε περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων καθώς τώρα οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο εμπλοκής στην υπόθεση δύο ιερωμένων και μιας ακόμα γυναίκας.

Κατηγορούμενος για την κακοποίηση του παιδιού είναι ο πατέρας του και ένας 67χρονος, που κατηγορείται ότι βίασε το 18χρονο αγόρι.

Οι δύο κατηγορούμενοι πέρασαν στις 28 Ιουλίου 2021 το κατώφλι της ανακρίτριας, η οποία τους έκρινε προφυλακιστέους με τις κατηγορίες της κακοποίησης, της συνέργειας σε βιασμό και της πράξης του βιασμού.

Παράλληλα με την προφυλάκιση των κατηγορουμένων, ξεκίνησε η διαδικασία για την προσωρινή κηδεμονία του 18χρονου.

Ωστόσο, την επόμενη ημέρα στις 29 Ιουλίου 2021 το πρωί, το αγόρι επρόκειτο να παραστεί στο δικαστήριο, προκειμένου να συζητηθεί η ανάθεση της προσωρινής του κηδεμονίας, ωστόσο όμως ο νεαρός δεν εμφανίστηκε.

Άμεσα ξεκίνησαν οι έρευνες των αρχών, όπου τον βρήκαν κλειδωμένο σε μία αποθήκη την ίδια ημέρα το απόγευμα.

Εμπλοκή κι άλλων ατόμων

Οι αρχές προχώρησαν τις έρευνες για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν και άλλες αξιόποινες πράξεις σχετικά με τη υπόθεση και αν εμπλέκονται στην υπόθεση άλλα άτομα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Ευτυχίας Πενταράκη στο ertnews.gr, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του παππού και του ιερέα θείου του, οι οποίοι δεν συνεργάστηκαν με τους αστυνομικούς, κρατώντας αντίθετα τον 18χρονο μέσα στο σπίτι στο χωριό Γλώσσα.

Εξαλλου, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες από τη τοπική ιστοσελίδα Flashnews.gr, οι έρευνες έχουν προχωρήσει, έχουν συλλεχθεί αρκετά στοιχεία και σύντομα θα κληθούν 3 άτομα σε εξέταση, για την εξαφάνιση του νεαρού την ημέρα που είχε κλητευθεί στο δικαστήριο. Πρόκειται για ένα ιερωμένο, μία γυναίκα και έναν ακόμα ηλικιωμένο, συγγενείς του νεαρού, οι οποίοι ερευνώνται για το αν κράτησαν παράνομα τον νεαρό και βιαιοπράγησαν σε βάρος του.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες υπάρχουν στοιχεία για τρία άτομα, για δύο ιερωμένους και ένα τρίτο άτομο, που θα κληθούν να εξεταστούν για το ενδεχόμενο να έχουν τελέσει το αδίκημα του βιασμού στον 18χρονο νεαρό.

Μάλιστα, από τις έρευνες της Αστυνομίας, έχει βρεθεί και ο χώρος που έγιναν οι πράξεις αυτές, ενώ ο φάκελος της υπόθεσης έχει ήδη δοθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, οι οποίες τις επόμενες ημέρες θα καλέσουν σε εξέταση τους εμπλεκομένους για να αποφασίσουν αν θα απαγγελθούν κατηγορίες ή όχι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ