ΕΛΛΑΔΑ

Xανιά: Η γενέτειρα του Μίκη Θεοδωράκη τιμά τη μνήμη του

Xανιά: Η γενέτειρα του Μίκη Θεοδωράκη τιμά τη μνήμη του
AP Photo/Michel Laurent

Μεσίστιες σε όλα τα δημοτικά καταστήματα και κτίρια της πόλης κυματίζουν από σήμερα, Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου, και για τρεις ημέρες οι σημαίες, σε ένδειξη πένθους για το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, όπως ομόφωνα αποφάσισε, σε έκτακτη συνεδρίαση του, το δημοτικό συμβούλιο Χανίων.

Στο ψήφισμα του, το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήριά του προς την οικογένεια του εκλιπόντος και αποφασίζει:

«Να τηρηθεί ενός λεπτού την αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα δημοτικά καταστήματα και εν γένει δημοτικά κτίρια επί τριήμερον.

Να αναβληθούν όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για το συγκεκριμένο διάστημα.

Την ημέρα της νεκρώσιμης ακολουθίας να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του δήμου, των δημοτικών επιχειρήσεων και των νομικών του προσώπων.

Να κατατεθεί στη μνήμη του εκλιπόντος, κατά τη νεκρώσιμη ακολουθία, στεφάνι εκ μέρους του δημάρχου Χανίων και του Δημοτικού Συμβουλίου, διά του προέδρου του.

Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων στην εξόδιο ακολουθία.

Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στους οικείους του».

Σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μίκη Θεοδωράκη

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σήμερα, Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου, πρόκειται αν εκτεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς του Μίκη Θεοδωράκη, η σορός του θα εκτεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών από την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου και η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στην Μητρόπολη Αθηνών την Πέμπτη, στις 15:00.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος για την απώλεια του μεγάλου δημιουργού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ