ΕΛΛΑΔΑ

Το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής Θράκης στη συνάντηση Ιερωνύμου - Μπακογιάννη

Το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής Θράκης στη συνάντηση Ιερωνύμου - Μπακογιάννη
Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συνάντηση με τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, είχε το μεσημέρι της Πέμτπης ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Σημειώνεται πως ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενημέρωσε την Ντόρα Μπακογιάννη για το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής Θράκης.

Ακολούθως, τον μακαριότατο επισκέφθηκε η πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), Παρασκευή Δραμαλιώτη.

Κατά τη συνάντηση έγινε αποτίμηση και κατόπιν συμφωνήθηκε η διεύρυνση της συνεργασίας του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, η οποία έχει αφετηρία από το 2014.

Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίστηκε η υπογραφή συμφώνου συνεργασίας στο προσεχές χρονικό διάστημα, μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, και του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ως προέδρου του Ιδρύματος, το οποίο θα στοχεύει στην αξιοποίηση της τεχνογνωσίας που διαθέτει το ΕΚΔΔΑ, στην υλοποίηση προγραμμάτων με στόχο τον εμπλουτισμό των γνώσεων και τη βελτίωση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της Εκκλησίας, κληρικών και λαϊκών στελεχών της.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο αναπληρωτής διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης και η Κυριακή Ελευθεριάδου, προϊσταμένη του Τμήματος Επικοινωνίας, Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων του ΕΚΔΔΑ.

Αμέσως μετά, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δέχθηκε τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιεροψαλτών Ελλάδος (ΟΜΣΙΕ), Κωνσταντίνο Πολίτη και μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ