Ο δήμος Ωρωπού άνοιξε για το κοινό το κελί του Μίκη Θεοδωράκη
Το 1969 ο Μίκης Θεοδωράκης βρέθηκε κρατούμενος από το καθεστώς της Δικτατορίας των συνταγματαρχών στις φυλακές Ωρωπού, οι οποίες είχαν μετατραπεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης αντιφρονούντων.
Μάλιστα κατά την κράτησή του εκεί, είχε επιδεινωθεί επικίνδυνα η υγεία του. Σήμερα το απόγευμα ο δήμος Ωρωπού άνοιξε για το κοινό το κελί του στο Κτίριο 1, όπου η δημοτική Αρχή και πολίτες απέτισαν φόρο τιμής.
«Για τον τόπο μας αποτελεί ένα σύμβολο. Δημιουργούς του πνεύματος, του πολιτισμού και τη δημοκρατίας», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης, και πρόσθεσε: «Ο δήμος μας αποχαιρετά με θλίψη και συγκίνηση το Μίκη Θεοδωράκη.
Κορυφαίος μουσικοσυνθέτης και αγωνιστής σημάδεψε όλους τους Έλληνες με τα έργα και τους αγώνες του για τη δημοκρατία και την ελευθερία. Αφήνει πίσω του μία τεράστια κληρονομιά και μία παρακαταθήκη για ενότητα, δημιουργία και προκοπή».
Έρευνα αποκαλύπτει: Οι κάτοικοι της Μέσα Μάνης αποτελούν μια μοναδική γενετική «νησίδα»
12:58
Θεσσαλονίκη: Ένοχη 57χρονη - Δάγκωσε το αυτί του συντρόφου της και του έκοψε κομμάτι
12:47
Χατζηδάκης: «Εγγύηση για τις επόμενες γενιές η συνταγματική ρήτρα δημοσιονομικής σταθερότητας»
12:45
Τσικνοπέμπτη από το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι - Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων
12:42